среда, 20. март 2019.

Hooverphonic u Beogradu-U potrazi za zvezdama


Legendarni belgijski bend “Hooverphonic”, izdvojio se u masi komercijalnih bendova još sredinom 90 -­‐ih godina, kada je oborio sa nogu čitavu Evropu uplitanjem alternativne rok mu zike, elektronike i indie zvuka.

Dvadeset godina kasnije, ovaj nesvakidašnji sastav konačno dolazi u posetu Beogradu, sa namerom da i našu publiku upiše u svoju svetsku armiju fanova, ali i da ih podseti planetarno popularnog hita Mad about you. Tom prilikom, njihova pozornica biće Kombank dvorana, 27. marta, sa početkom u 21:00 čas, dok će publika moći da zauzme svoja mesta počevši od 20:00 časova.

Trenutni sastav benda, koji će se upoznati sa srpskom prestonicom čine Alex Callier, Raymond Geerts i Luka Cruysberghs. Trio će imati prilike da po prvi put Beogradu predstavi svoj najnoviji retro album pod nazivom "U potrazi za zvezdama" (Looking for stars), a na repertoaru će se naći i sve one pesme koje su obeležile njihovu dosadašnju karijeru i donele im svetsku slavu.





Tokom protekle dve decenije, bendu Hooverphonic su se pridruživali razni pevači, ali i pevačice, uključujući Liesje Sadonius, Kyoko Baertsoen, Esther Lybeert, Geike Arnaert i Noémie Wolfs. Muzičari su uvek bili u potrazi za pravim glasom za određenu pesmu, stoga i toliko saradnji sa različitim interpretatorima, koje su im poslužile da ostave trag na svakom od četiri kraja sveta, dok je pesma koja je utabala dalji put razvoju ovog iluzionističkog benda upravo Mad about you, nastala 2000. godine, koja se smatra remek-­‐ delom i koja je zabeležila najveći uspeh na svetskom nivou. O njenoj popularnosti govori i činjenica da je početkom novog milenijuma korišćena u nekoliko filmova, a čak i 19 godina kasnije, kada je najveće merilo uspeha broj pregleda na muzičkim sajtovima, ona ne zaostaje za najvećim hitovima današnjice.

Trend raznovrsnih vokala benda se nastavio, obzirom na to da je paralelno proslavi dvadeset godina postojanja, Hooverphonic u svom, devetom studijskom albumu “In Wonderland”, ponudio zbirku singlova otpevanih od strane nekoliko pevača i pevačica. Od 1995. godine ovaj bend nikada nije prestao da stvara takozvanu kinematografsku pop muziku koju neki i dalje nazivaju trip-­‐hop, iako Alex Callier, kreativni um grupe, preferira termin retro futurizam. Poslednja dva albuma, “In Wonderland” i "Looking for stars", najbolji su dokaz njihove neobične vizije koja i dalje stoji rame uz rame sa svim novim tendencijama moderne muzike.

Нема коментара:

Постави коментар