уторак, 19. март 2019.

CRNA REKA u bioskopima širom zemlje

Nakon veoma uspešnog prikazivanja na ovogodišnjem FEST-u, u domaće bioskope stiže francuski triler Erika Zonke sa Vensanom Kaselom u glavnoj ulozi. Specijalna projekcija koja će najaviti početak bioskopske distribucije biće održana u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Centre u 20h, 21. marta. 


 
Crna Reka je svojevrsni povratak reditelja Erika Zonke u art house vode,  koji je napisao i scenario za ovaj neo noir film na osnovu knjige izraelskog pisca Drora Mišanija "A disturbing disappearance" (Tik Ne'edar). Slučaj nestanka tinejdžera Denija, poveren je istrošenom detektivu i alkoholičaru (Vincent Cassel). On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima. Denijev bivši nastavnik postaje neobičajeno zainteresovan za ovaj slučaj i nudi svoju pomoć detektivu.   



Nestanak trinaestogodišnjeg dečaka pokreće lavinu događaja koje otvaraju brojna pitanja savremenog društva kao što su odnosi u porodici, u školi i proces odrastanja u društvu u kakvom živimo. Prema rečima Zonke on se i odlučio za ovaj žanr i za ovu tematiku upravo zbog toga što kroz ovu temu najbolje može da oslika brutalnost savremenog društva.
„Ova priča donosi nekada težak, a nekada brutalan odnos roditelja i dece, prikazan kroz zamršenu mrežu lažnih tragova isprepletanih sa zlostavljanjem i nasiljem. Priča se bavi veoma osetljivim temama, koje ujedno prikazuju i najgora nedela čovečanstva: incest i ubistvo. Želeo sam da skrenem pažnju na ove užase koristeći fikciju kako bi publiku doveo do ivice terora, a ipak je zadržao podalje od još užasnije istine.“, izjavio je Zonka.  



Нема коментара:

Постави коментар