петак, 29. март 2019.

ПОЧЕТАК ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ НА БЕОГРАДСКОЈ ТВРЂАВИ




Након зимске паузе, од понедељка, 1. априла 2019. године, свих седам објеката на Београдској тврђави поново ће бити доступни за посетиоце, а од викенда (суботе, 30. марта) почеће и нова сезона у Дино парку.  

Парк диносауруса у природној величини "Јура авантура", на истој локацији као и претходних година (код Стамбол капије на Београдској тврђави), дочекаће малишане жељне авантура и нових сазнања. Више од 35 реплика, међу којима су и покретни рептили из праисторије који испуштају звуке, биће поново доступни за истраживање, фотографисање и едукацију малишана. У пратњи аниматора, деца ће се забавити и научити много тога о овим великим и узбудљивим бићима и времену у ком су живели. Осим уживања у диносаурусима, "Јура авантура" нуди и додатне садржаје (играоница на отвореном, истраживање и откопавање фосилних остатака…) Парк ће бити отворен свакодневно, од 10 до 20 часова, а током сезоне у њему ће бити организоване и бројне тематске радионице, предавања, представе…. Цене улазница исте су као и прошле године.

Улазнице за седам објеката (Кулу Небојшу, Велики барутни магацин, Бункер, Римски бунар, Казамате, Сахат кула и Стамбол капију) могу се купити на продајним местима на Београдској тврђави: у Галерији Стамбол капије и у Кули Небојша. Као и током претходних сезона, у сваком од отворених објекта посетиоце ће чекати презентери Београдске тврђаве, који ће их упознати са објектима, историјским околностима и разлозима њиховог настанка, као и са поставком која се налази у њима.

Осим појединачних карата, ЈП "Београдска тврђава" нуди посетиоцима и куповину обједињене улазнице за пет објеката на Београдској тврђави (Кулу Небојшу, Сахат Кулу, Римски бунар, Велики барутни магацин и Војни бункер) по цени од 450 динара (пуна цена за 5 појединачних карата је 700 динара), а за студенте, ђаке и пензионере цена је 350 динара. Обједињена улазница није временски ограничена и не подразумева посету свим објектима у истом дану.

Сахат Кула, Римски бунар, Велики барутни магацин, Војни бункер, Казамати Војног музеја и Стамбол капија отворени су свакодневно од 11.00 до 19.00 часова, а Кула Небојша ради од среде до недеље од 11:00 до 19:00 часова.
           

Нема коментара:

Постави коментар