петак, 15. март 2019.

„Бастијен и Бастијена“ у Народном позоришту у Београду



                                                                
 У среду, 20. марта (12:00), на Сцени „Раша Плаовић“ биће премијерно обновљена интерактивне оперска представ за децу „Бастијен и Бастијена“, под диригентском управом Стефана Зекића, у режији Ане Григоровић, са новим протагонистима и драматуршко-редитељским адаптацијама.

Представа ће бити изведена поводом Светског дана позоришта за децу и младе.

У подели су Мина Глигорић / Милица Лалошевић (Бастијена), Синиша Радин / Слободан Живковић / Михаило Оташевић (Бастијен), Милош Милојевић / Страхиња Ђокић (Колас), Бојана Бамбић (Колина), Едит Македонска / Весна Јансенс (Госпођа прва виолина), Светлана Драгићевић / Урош Јовић (Гђа-Гдин друга виолина), Александар Поповић / Мирко Црнојевић (Господин виола), Синиша Јовановић / Јасмина Врбанић (Гђа-Гдин виолончело), Душко Ненадовић / Славко Станковић (Господин обоа).  



Сценографију је креирала Јасна Сарамандић, а костиме Катарина Грчић.

„Бастијен и Бастијена“ је интерактивна представа за децу и као једно од првих Моцартових оперских дела идеална је за упознавање младе позоришне публике са опером. 

Бастијен и Бастијена играју љубавне игре које им смишља Колас, а да би проверили своју љубав користе чак и друштвене мреже које их подједнако зближавају и удаљавају. У тој игри учествује и Колина која са публиком посматра представу и открива им тајне опере...

Адаптација либрета ради приближавања заплета деци и младима, као и убацивање едукативних делова кроз нови лик Колине имају за циљ да на занимљив начин упознају најмлађу публику са овим позоришним жанром. 

Интеракција са публиком одиграваће се кроз представу, али и након ње, кроз разговор са ауторима који ће модерирати чланови тима пројекта „Мали позоришни експерти“, а који ће такође едуковати младе и покушати да им приближе овај жанр.
Опера „Бастијен и Бастијена“ премијерно је изведена 15. маја 2016. године на Сцени „Раша Плаовић“. 

Оркестар Народног позоришта у Београду.

Нема коментара:

Постави коментар