понедељак, 5. новембар 2018.

"Vihor" u "Ludoj kući"!





od našeg stalnog dopisnika iz Zagreba

Premijera trećeg projekta Teatra Vihor "LUTKE" Mira Gavrana (uloge: Nevena Vukes i Bojan Dimitrijević )održaće se a 21. novembra. 2018 s početkom u 20h u "Ludoj Kući" teatru čiji su osnivači glumci Rene Bitorajec i Branko Djurić - Djura.  

"Lutka" je jedan od najizvodjenijih Gavranovih komada. Miro  je uspeo ono što malo kome polazi za rukom. Pružio nam je izuzetno zabavan pogled na muško-žense odnose, ne izostavljajući najdublje i najsuptilnije poniranje u problem za koji svi mozemo da kažemo da smo stručnjaci, ali i apsolutni početnici. 

Kao rezultat dobijamo urnebesnu komediju o najpopularnijoj temi na celom svetu, koja se tiče svih nas podjednako i u kojoj se svi rado prepoznajemo.

Probe se privode kraju, promocija je već uveliko aktivna, a glumci svoje uzbudjenje povodom  premijere ne kriju.

„ Radujem se ovoj premijeri iz više razloga... raduje me ponovna saradnja Vihora i pisca Mira Gavrana. Zavolela sam njegov duh pisanja i prodiranje do dubokih problema i pitanja koja se tiču svih nas kroz, na prvi pogled, lagane dijaloge... ljudi njegove tekstove ocenjuju kao komedije, što u finalu i jesu, ali on vešto rasčlanjuje problem običnog čoveka na najsitnije delove, a još veštije se igra sa samim ženskim likovima i mudro ih razotkriva. Posebna priča stoji iza samog odabira ovog komada za postavljanje...ali o tome nakon premijere! A takodje me raduje saradnja Vihora i "Lude kuće", najmladjeg srpskog i najmladjeg hrvatskog nezavisnog teatra i imam nadanje da je ovo samo početak jednog divnog druženja dveju nezavisnih scena iz susedstva!“,  izjavila je glumica Nevena Vukes koja je ujedno i osnivač Teatra Vihor, a u predstavi "LUTKA" tumači lik android žene ili ti savršenog robota koji je zamena za žene.

Karte su u prodaji i možete ih kupiti svakog radnog dana od ponedeljka do petka na blagajni pozorišta od 16-20h ili online na ulaznice.hr.

Na slici: oficijalni plakat predstave "LUTKA", Teatar VIHOR

Нема коментара:

Постави коментар