недеља, 11. новембар 2018.

Милошу Ђорђевићу уручена Награда "Љубинка Бобић"

 
Награда „Љубинка Бобић“, коју додељује Удружења драмских уметника Србије , за 2017. годину, уручена је вечерас глумцу Народног позоришта у Београду Милошу Ђорђевићу.

Бијенална Награда „Љубинка Бобић“ додељује се за најбоље глумачко остварење у области комедије а глумац Милош Ђорђевић нагређен је за улоге улоге Алексе Жунића у представи "Сумњиво лице", по тексту Бранислава Нушића, у режији Андраша Урбана и продукцији Народног позоришта у Београду и Рубеоле у представи „Удај се мушки", по тексту Дуње Петровић, у режији Марије Липовски и продукцији Центра за интерактивну уметност Београд,.

 
На свечаној дедели која је одржана после представе „Сумњиво лице“ на сцени „Раша Плаоивић“, награду Милошу Ђорђевићу је уручила глумица Олга Одановић (предесдница Жирија и последња добитница), док је образложење прочитала Душанка Стојановић Глид, чланица Жирија , у коме су још били Рада Ђуричун, Горан Јефтић и Ирфан Менсур.

У конкуренцији за награду је било 13 номинација а Жири је већином гласова донео одлуку 28. јуна 2018. године.



Публика и колеге на сцени овацијама су поздравила добитника награде а он се захвалио пригодним говором, нагласивши да му је посебна час и признање управо и због тога што награда носи име велике глумице која је оставила неизбрисив траг у кући чији је и он члан, Народном позоришту у Београду.

Нема коментара:

Постави коментар