понедељак, 26. новембар 2018.

Punk rapsodija na Božidarcu: Pogonbgd



Beogradski pank sastav Pogonbgd održaće koncert, u subotu, 1. decembra, u Centru za kulturu Božidarac. Cena karte u pretprodaji iznosi 400 dinara, a početak svirke zakazan je za 20 časova.


Posle letošnjih nastupa nastupa na Exit-u, Arsenal festu i koncerta sa legendarnim  Dead Kennedysima, Pogonbgd još jednom će prirediti nezaboravnu pank zabavu publici u Beogradu. Za ovu svirku pripremili su probranu set listu sastavljenu od najboljih pesama sa svih dosadašnjih izdanja.  


Skoro sat i po vremena repertoara ispunjenog enrgičnim rifovima, melodičnim solažama i neizostavnim pevanjem uglas, garantuju da je, u subotu uveče, Božidarac pravi izbor za sve ljubitelje panka i rokonrola. 




Bend Pogonbgd nastao je 2004. godine. Pre skoro 15 godina započeli su zanimljivu pank priču sa idejmo da se dobro zabave i da svojom muzikom pogode i pokrenu suštinu. 



Iza sebe imaju tri albuma – U samoodbrani (2011), Moji heroji (2012), Pogonophobia (2017) i nekolicinu zapaženih svirki u Srbiji i regionu. Sa publikom, na Božidarcu, još jednom će podeliti jake i iskrene emocije o najdubljim ličnim istinama i euforičnim nastupom protresti rutinu dosadne i anemične svakodnevice.  



Kao podrška nastupiće pank rok bend The Commandos iz Smederevske Palanke. 

Komandosi postoje od 2008. godine, njihova muzika slična je zvuku poznatnih pank bendova kao što su Ramones, NoFx, Bad Religion. 

Prvi album „Mission One“ objavili su 2011. godine, usledilo je nekoliko singlova, od kojih je možda najpoznatiji „U meso“, iz 2016. godine. Zapaženi nastupi na festivalima i priznanja koja je bend osvojio doprinesli su da se sastav iz Smederevske Palanke značajno istakne na domaćoj pank rok sceni. Tome u prilog govori i nedavno snimljen spot za numeru „San“.


Cena karte u pretprodaji iznosi 400 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u Božidarac kafeu i Feliks šopu. Na dan koncerta, na ulazu u Božidarac, karta će biti 500 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар