петак, 30. новембар 2018.

SOLO KONCERT JELENE POPRŽAN U SKC-u




Pred beogradskom publikom će se ponovo pojaviti Jelena Popržan (1981.), umetnica koja stalno traga za svežim načinima ispoljavanja svojih muzičkih ideja i poriva. Ovoga puta, na solo koncertu u Studentskom kulturnom centru, u nedelju 9. decembra sa početkom u 20 sati, Jelena će predstaviti novi repertoarski miks, sastavljen od autorskih kompozicija, obrada poznatih tema umetničke muzike i drugih žanrova, songova iz pozorišne predstave „Zrenjaninˮ, kojoj je dala svoj kompozitorski doprinos. Svemu pomenutom treba dodati i neizostavnu spontanost na sceni, improvizacije i britki humor.


Jelena je rođena u Novom Sadu, odrasla u Zrenjaninu, studirala u Beogradu i Oberšicenu u Austriji, da bi se potom preselila u Beč, gde i danas živi. Glavna sredstva izraza su joj viola i glas, ali ćemo u SKC-u imati priliku da je čujemo i uz „looperˮ, kao i na specijalnom instrumentu – „Maulfiddleˮ, koji je napravioHans Ćirić, austrijski inovator i graditelj raznih neobičnih zvučnih oruđa.


 
U Srbiji smo Jelenu Popržan do sada mogli uživo da čujemo u okviru austrijskih multinacioalnih sastava – duo Catch-Pop String-Strong, trio Sormeh, kvartet Madame Baheux, kao i solo. Njen solo nastup, koji se odigrao u nekadašnjem Kulturnom centru REX, krajem decembra 2017. godine, donekle pravi sponu sa predstojećim Jeleninim koncertom u SKC-u, pri čemu uvek treba biti spreman na nov, osvežen, drugačiji koncept.


Više o umetnici možete naći na njenom sajtu https://www.jelenapoprzan.com/.

Cena ulaznice je 200 dinara.Karte se mogu kupiti u ART Kafeu SKC-a.
Podršku događaju je pružio Austrijski kulturni forum u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар