петак, 16. новембар 2018.

NOUVELLE VAGUE ponovo u Beogradu!




Nakon nekoliko rasprodatih koncerata u Beogradu, Nouvelle Vague se ponovo vraća u prestonicu na radost svih ljubitelja dobre muzike. Ovaj francuski bend nastupiće 9. decembra u Hangaru (Luka Beograd) u 21:30
Bossa Nova = Nouvelle Vague = New Wave.
Ova transliteracija predstavljala je polaznu tačku za jedinstveni projekat Marka Kolana i Olivijea Liboa. Prisvajajući najpoznatije pesme panka i post-panka i provlačeći ih kroz filter bosa nove, ova dva umetnika preosmislila su žanr „kaver benda“.
Njihov riskantan potez se isplatio, o čemu svedoči više od milion prodatih kopija njihova četiri albuma. Počev od 2011, Nouvelle Vague prave diskografsku pauzu, fokusirajući se na inovativne žive nastupe osmišljene u saradnji sa legendarnim Žan-Šarlom de Kastelbažakom (Ceremony, a potom i Dawn of innocence).

Novim albumom I Could Be Happy (2016) i spektaklom uživo, Olivije, Mark i njihova plejada ženskih vokala nastavili su svoje putovanje kroz vreme sa obnovljenim elanom. S druge strane, Nouvelle vague by Nouvelle Vague and Some Friends predstavlja ishodište narednih projekata: novog albuma na kome se pank i post-pank standardi, preoblikovani neponovljivom Nouvelle Vague magijom, kombinuju po prvi put sa autorskim pesmama Kolana i Liboa, čime ovaj dvojac producenata dokazuje da je mnogo više od talentovanih aranžera.
Ovaj album takođe pruža priliku da se ponovo okupe originalne pevačice Nouvelle Vague – Elodi Freže, Melani Pen, Lizet Alea i Nadea, kao i nove gošće kao što su Kamij ili Klara Lućani.
Na koncertu u Beogradu bend će nastupiti u sastavu koji uz Marka i Olivijea čine Melani Pen i Elodi Freže.
 Karte su već u prodaji po ceni od 1500 din preko Eventim mreže, dok će na dan koncerta cena karte biti 1800 din.

Нема коментара:

Постави коментар