субота, 17. новембар 2018.

DŽINKS U DOMU OMLADINE BEOGRAD





Alt-pop bend Džinks (Jinx) poznat po hitovima “Tamo gdje je sve po mom”, “Smijem se”, “Da smo se voljeli manje”… proslaveće koncertom 21. decembra (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda 25-godišnji jubilej.

Pevačica Jaja (Yaya), gitarista Koko Moskito (Coco Mosqito) i ostali Džinksi rođendanski koncert u Amerikani DOB-a zamislili su kao svojevrsnu retrospektivu dosadašnjeg rada.

“Dakako da će tu biti i svi najveći hitovi, ali sigurno će biti i nekih iznenađenja i pesama koje neko vreme nismo izvodili, a pripremili smo ih upravo za ovu godišnjicu Koko i nastavlja: 

“Polako smo zašli u godine u kojima nam je fenomenalno da vikendom malo pobegnemo od kuće, tako da se na bini definitivno osećamo mlado, pogotovo kad još pogledamo u prvih nekoliko redova publike, tamo izgleda da se baš ništa ne menja…”


Na slavljeničkoj turneji Džinks su već nastupali u deset dana unapred rasprodatoj “Cvetličarni” pred 1.500 Ljubljančana, dok su u matičnom Zagrebu na festivalu “Gričevanje” privukli rekordnih pet hiljada posetilaca, dok je još najmanje hiljadu moralo ostati van prostora u parku Tuškanac iz bezbedonosnih razloga!

Džinks su već punili “Amerikanu” DOB-a prilikom svog prvog samostalnog koncerta u Beogradu 2009. i potom 2012. godine, kao i Studentski kulturni centar 2011. godine.


Već od osnivanja u Zagrebu 1993. godine Džinks predvođeni pevačicom Yayom (Jadranka Ivaniš) i gitaristom i autorom Moskitom (Goran Muratović) privukli su pažnju kao prvorazredna koncertna atrakcija i eklektičan pop bend debijem “Sextaszy” (1995) i potom drugim albumom “Second hand” (1997), sa koga je hit singl “Smijem se”. 

Treći album “Pompei” (1999) donosi hitove “Bye Bye Baby Bye“, “Na plaži” i “Koliko suza za malo sna”, a sa četvrtog “Avantura počinje” (2001) top liste je poharala pesma “Tamo gdje je sve po mom”. 

 

Uprkos postiguntom velikom uspehu band se u proleće 2002. godine ugasio.

“Raspali smo se zbog neslaganja oko toga šta se radi sa bendom i drugih stvari. Imali smo sreću da smo se dosta rano raspali. To ti pruža mogućnost da se relativno mlad iskupiš za greške i kreneš ponovo. U međuvremenu se ljudi poudali, poženili, postali roditelji, pa podjetinjili i 2007. odlučili da bi ipak mogli ponovo zajedno raditi”, objašnjava Koko.


Hit singl “Na čemu si ti?” najavio je povratnički album “Na zapadu” (2007), a ubrzo stiže i živi album “Jinx Live” (2008). Poslednji album CD “Diksilend” izašao je krajem 2010. godine, i sa njega su postali hitovi “Da smo se voljeli manje”, “Čuvaj me , ne daj me”, “Klinci su u redu”…



„Džinks“ danas opravdano nose titulu jednog od najprepoznatljivijih i najpopularnijih regionalnih bendova. Od pesama Brazila, Ljeta, Na plaži, Koliko suza, Tamo gdje je sve po mom, preko Na čemu si ti, Da smo se voljeli manje i brojnih drugih, „Džinks“ su svojom prepoznatljivom verzijom alt-popa uvek iznova potvrđivali status na sceni, što danas cene ne samo oni koji ih prate od njihovih početaka, već i nova, mlada generacija publike.

Sa aktuelnog albuma Pogrebi & Pomiriši, sa kog su se već postali hitovi Jesmo li dobro, Maradona i Ako si rođen u posljednje vrijeme, „Džinks“ su nedavno izdvojili kao singl Kontinental Blu.

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara su u prodaji na Blagajni DOB i preko mreže Eventim.

Нема коментара:

Постави коментар