четвртак, 22. новембар 2018.

VI Festival fotografije Vizualizator 2018


Festival fotografije Vizualizator 2018 biće održan u Beograda na više lokacija od 25. novembra do 10. decembra. Otvaranje festival je 25. novembra u Ustanovi kulture Parobrod.

Svi znamo koliki je značaj fotografije u savremenim komunikacijama. Danas se sve manje čita a sve više gleda. Naše društvo je voajerističko. 

Centar za razvoj fotografije je organizator festivala koji obuhvata izložbe fotografija poznatih stranih i domaćih autora, ali i tribine i interaktivne radionice. Festival otvara izložba kontroverzne umetnice Diane Blok, koja iza sebe ima impresivnu i dinamičnu izlagačku karijeru u muzejima širom sveta.  

 
Umetnik Donald Veber predstaviće svoje stvaralaštvo koje se fokusira na efekte i posledice svetske moći. U sklopu festivala biće prikazana i izložba socijalno angažovanog magazina Grain, koji zadire u pitanja koja se tiču marginalizovanih i stigmatizovanih društvenih grupa. 

 

Studenti FDU iznenadiće vas svojom kreativnošću i talentom kroz pripremljenu izložbu pokretnih fotografija. 

Zadatak festivala je da publiku, na kreativan način, nauči šta je to „rečnik fotografije“, kako ona komunicira sa nama, čemu nas uči i kako oplemenjuje naša čula.

Organizatori pozivaju publiku i na izložbu fotografija godišnjeg konkursa za najbolju medijsku fotografiju Press Photo Serbia.



Više informacija na sajtu.

Нема коментара:

Постави коментар