петак, 30. новембар 2018.

PRIS Toxic Weekend festival narednog vikenda u pančevačkoj Apolo dvorani

 
Nakon jednogodišnje pauze, pančevački Toxic Weekend festival se vraća na velika vrata, radioaktivniji nego ikada ranije. Pojačan ekipom PRIS portala, peti Toxic Weekend će u Apolo dvorani ugostiti deset aktuelnih  pank, hardcore i metal imena, tokom 7. i 8. decembra.

Prvog dana festivala, u petak, 7. decembra, na bini Apolo dvorane će se naći bendovi Brat, Suffering’s The Price, Cigla in d vugla, Quasarborn i Warmonger, dok će drugog dana festivala, u subotu, 8. decembra, nastupiti Terrier, Bednici, Keni nije mrtav, Hurleur i Znoj.

Na festivalu će čak četiri benda promovisati debitantska dugosvirajuća izdanja koja su objavljena u proteklih godinu dana. Brat će promovisati album Imamo li problem, Hurleur izdanje Ja!, Terrier Muziku za porniće, a Quasarborn The Odyssey To Room 101.

Početak oba dana festivala zakazan je za 20 časova. Cena jednodnevne ulaznice u pretprodaji iznosiće 300 dinara, dok će cena dvodnevne biti 500 dinara. Pretprodajna mesta su portirnica Doma omladine Pančevo i beogradski pab Cigla & Krigla. Ulaznice takođe možete nabaviti kontaktiranjem PRIS portala putem broja telefona 065 4165 323. Cena karte na ulazu u Apolo dvoranu iznosiće 350 dinara po večeri.
 
 
VIŠE O IZVOĐAČIMA: 
 
 
 
Brat je prvog dana novembra objavio album Imamo li problem. Na Toxic Weekend festival dolaze dan uoči promocije albuma u rodnom Užicu. 


Terrier je privukao simpatije publike još pre prvog koncertnog događaja, koji je bio realizovan baš na PRIS Stage-u, čemu svedoči odlična posećenost prilikom promocije albuma Muzika za porniće. 

Suffering’s The Price karakterišu ih spori, niski i do samog pakla teški rifovi. Sviraju hardcore/beatdown, a do sada su izdali album Ćele kula (Skull Tower). Pesma po kojoj su prepoznatljivi široj publici je Moj svet.

Bednici su nastali krajem 2017. godine, kao tročlani sastav. Konstantno rade na autorskom materijalu i boljoj uvežbanosti. Bend je nastupao u nekoliko klubova u Beogradu, a nijedan nastup nije prošao nezapaženo.

Energični hardcore punk bend Cigla in d vugla postoji od 2011. godine, a nakon kraće pauze ponovo su koncertno aktivni i veoma željni kontakta sa publikom. Oni se vraćaju na Toxic Weekend festival nakon dve godine, a sa bine će odašiljati brze i žestoke pesme sa jakim motivacionim porukama. 



Keni nije mrtav je nakon samo nešto više od godinu dana aktivnog rada stekao poštovanje kako publike, tako i kritike. Beskompromisnom i ozbiljnom izvedbom brzo su se visoko pozicionirali na listi mladih snaga pank scene, a u subotu, 8. decembra, prisutnoj publici predstaviće i tri sveža singla koja su snimljena i koja će biti publikovana u narednom periodu.


Quasarborn je beogradski technical thrash metal bend. U maju su publikovali debitantsko izdanje The Odyssey To Room 101 koje su promovisali na evropskoj turneji nedavno okončanoj nastupom u krcatom klubu Doma omladine Beograda. Premijerni nastup na PRIS Toxic Weekend festivalu biće prilika da još jednom promovišu izdanje koje se smatra jednim od najboljih na regionalnoj metal sceni u poslednjih nekoliko godina. 


Pank četverac iz Negotina, Hurleur, u Pančevo donosi kako numere sa albuma prvenca Ja!, tako i sveže pesme koje će u narednom periodu biti objavljene. Željni kontakta sa publikom daće sve od sebe da podignu atmosferu druge večeri energičnom izvedbom.



Warmonger je mladi thrash metal sastav iz Pančeva koji je svojim utegnutim sviranjem legendarnih obrada Metallice, Slayera i Kreatora već osvojio mlađu publiku po rodnom gradu, te će ovo biti prilika da svojim energičnim nastupom otvore prvo veče PRIS Toxic Weekend festivala, kao i da predstave autorski materijal na kom rade. 

Znoj postoji od 2016. godine, a ova petorka je trenutno veoma aktivna kada su u pitanju živi nastupi. Sviraju autorsku muziku, a u Apolo dvoranu se vraćaju nakon nešto manje od dva meseca.

Нема коментара:

Постави коментар