петак, 30. новембар 2018.

Šou Vedrane Rudan na promociji knjige "Život bez krpelja"


Predstavljanje knjige „Život bez krpelja“, jedne od najkontroverznijih spisateljica regiona, ponovo je privukla veliki broj čitalaca, pa knjižara nije bila dovoljno velika da primi sve njene poklonike. Sa Vedranom su razgovarale Jasmina Radojičić, urednica u Laguni, i Tanja Vučković, Lagunina predstavnica za medije.

U novoj zbirci kolumni Vedrana piše o muškarcima, ženama, a pre svega o svojim najdražim krvopijama – o deci. U svom prepoznatljivom stilu i na duhovit način, autorka nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život u krugu porodice. 


Na početku promocije autorka je pozdravila okupljene i čestitala Laguni dvadeseti rođendan, istakavši da je uspeh naše izdavačke kuće zaista neverovatan.

Jasmina Radojičić je naglasila da je književnost Vedrane Rudan literarni fenomen i to ne samo u regionu i da je za urednicu veliki izazov rad na knjizi dok ima u podsvesti armiju čitalaca koja iščekuje novi Rudankin naslov.

Kontroverzna spisateljica navodi da su krpelji svuda oko nje, u zavisnosti od situacije u kojoj se nalazi. U Srbiji se oseća opušteno, a u Hrvatskoj, zbog iznošenja istine, britkog jezika i kritike vlasti, osim kroz knjige, nema prostora da izrazi svoje stavove već ih, kako u svom maniru kaže, „uglavnom izlaže mužu, u kuhinji“.

Vedrana se deklarisala kao Jugoslovenka i izrazila želju, budući da se promocija održava 29. novembra koji je nekada bio važan datum, da svi okupljeni otpevaju himnu „Hej, Sloveni“ što je publika zdušno prihvatila.


I ovoga puta Vedrana je imala uspešnu komunikaciju sa publikom pa je njen nastup ličio na stend-ap komediju. Duhovito i u svom maniru, govorila je o odnosu između muškaraca i žena, ali i o odnosu sa decom što je i tema njene nove knjige „Život bez krpelja“.

Nakon sjajne zabave koju je Vedrana priredila svojim čitaocima, usledilo je potpisivanje nove knjige i tu smo mogli da otkrijemo koja je njena tajna. „Vi govorite sve ono što ja mislim a ne mogu da kažem“, bio je komentar jedne čitateljke, dok je druga upitala: „Izvinite, kada ste upoznali moga muža?“ kao komentar na jednu od kolumni iz knjige.



Knjiga Vedrane Rudan „Život bez krpelja“ od srca će vas nasmejati i pomoći vam da bolje razumete sebe i sve one krpelje bez kojih se u životu ne može. I koje bezgranično volite. Knjigu možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Нема коментара:

Постави коментар