петак, 30. новембар 2018.

Magični kvadrat / Radionica Omladinskog kluba Muzeja savremene umetnosti

Magični kvadrat
Radionica Omladinskog kluba MSUB


 
Muzej savremene umetnosti, Ušće 10
Nedelja, 2. decembar 2018. od 13 časova
Likovna radionica za tinejdžere od 13 do 19 godina
Radionicu vode Bojana Lukić, vizuelna umetnica i Tijana Tanasković, pozorišni trener.
 
Magičan kvadrat je treća radionica u novom ciklusu radionica Omladinskog kluba MSUB koja prati retrospektivnu izložbu Ilije Šoškića „Akcione forme” u Muzeju savremene umetnosti.

Radionica je posvećena radovima koji su inspirisani misterijom magičnog kvadrata, a pripadaju seriji SATOR. Ovi radovi predstavljaju „vizuelne zagonetke“ koje traže da budu razotkrivene. Magični kvadrat SATOR-ROTAS predstavlja kvadratnu mrežu od ukupno 25 polja sa slovima. Šoškićevi radovi iz ove celine prate formu magičnog kvadrata izvedenu u različitim materijalima. Bogatstvo materijala omogućava da se isti motiv sagleda na drugačiji način, što će biti glavni izazov tokom same radionice.

Izložba „Akcione forme” se u isto vreme realizuje u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu i u Muzeju savremene umetnosti na Ušću i predstavlja pola veka rada jendinstvene stvaralačke figure - Ilije Šoškića.

Tokom ciklusa radionica bliže ćemo upoznati umetnost i život Ilije Šoškića. Istraživaćemo kako se umetnost može koristi u svrhu borbe, kakve posledice može da izazove umetnička akcija, da li umetničko delo uvek podrazumeva predmet, gde su granice umetnosti i filozofije, kao i mnoge druge teme. U istraživanjima će nam pomoći zanimljivi zadaci u kreativnom delu radionice, gde ćemo se izražavati kroz crtež, instalaciju, teatar pokreta, strip, fotografiju i video.

Poziv je otvoren za sve mlade od 13 do 19 godina koji žele da osete i prožive stvaranje jednog umetničkog dela.

Broj učesnika je ograničen. Prijave poslati najkasnije do subote, 1. decembra na adresu ok@msub.org.rs

Decembar 2018

2
Muzej savremene umetnosti Beograd
Ušće 10, Blok 15 

Ulaz je slobodan.

Нема коментара:

Постави коментар