уторак, 13. новембар 2018.

Дамњан - ретроспектива 1965-2018.


Изложба Дамњан - ретроспектива 1965-2018. обухвата око двеста радова из једанаест најзначајнијих циклуса овог уметника.

У уметничкој активности дужој од шест деценија, Радомир Дамњановић Дамњан остварио је врло сложен и разноврстан опус делујући у две културне целине, с почетком у Србији и на југословенској уметничкој сцени до 1974. године, настављајући у Италији (Милану) не прекидајући тесне радне и излагачке везе са средином свог формирања.

На изложби ће бити презентовано треће проширено и допуњено издање Српске уметности 1950 - 2000, проф. др Јеше Денегрија, у издању Фондације Колекција Трајковић.


 

Четвртак, 15. новембар 2018, у 19 часова
Музеј града Београда, Ресавска 40б
 
Организација: Фондација Колекција Трајковић и Музеј града Београда
Изложбу отвара: проф. др Јеша Денегри
 
 

Колекција Трајковић је приватна уметничка збирка ликовних дела српске уметности друге половине XX века и почетка XXI века. У колекцији је заступљено преко стопедесет аутора са око три хиљаде дела. Колекција садржи слике, скулптуре, радове на папиру, као и радове рађене у другим медијима као што су фотографија, видео и звучни записи. Осим традиционалних уметничких пракси (сликарство, скулптура, цртеж, графика) у Колекцији су заступљени радови радикалних, нових уметничких пракси друге половине XX века.
 
Изложба Дамњан - ретроспектива 1965 – 2018.  у Музеју града Београда у Ресавској 40б, трајаће до 10. децембра 2018. године. Радно време током трајања изложбе је од уторка до недеље, од 12 до 20 часова, понедељком затворено. 

 

Нема коментара:

Постави коментар