субота, 10. новембар 2018.

IX Green fest


Deveto izdanje Međunarodnog festivala zelene kulture „Green fest“ će biti održano pod sloganom „Plastika nije igračka. Promeni igru!“.

Posetioci festivala će imati priliku da pogledaju ukupno 54 filma iz programa kratkog i srednjeg metra, kao i 7 dugometražnih dokumentarno-igranih ostvarenja, nagrađivanih na festivalima širom sveta. U obrazovnom programu biće relizovan 21 obrazovni sadržaj, dok će u izložbenom programu biti predstavljeno 12 izlagača.

Zahvaljujući podršci Francuskog instituta i Ambasade Francuske u Srbiji biće predstavljeno nekoliko sadržaja u svim programima festivala:
  • U obrazovnom programu učenici osnovnih škola moći će da posete radionicu „Ruka u testu“ koja se bavi obrazovanjem za održivi razvoj, i koju će realizovati Ljiljana Jokić i Stevan Jokić.
  • U okviru filmskog programa biće prikazan film rediteljke Mari-Monik Roben „Raundap na optuženičkoj klupi“, koji se bavi posledicama upotrebe jednog od najtoksičnijih pesticida na svetu, otkrivajući jedan od najvećih skandala u oblasti zdravlja i životne sredine u novijoj istoriji.
  • Projekat „Karavan za klimu“ koji je posetio nekoliko gradova u Srbiji biće predstavljen u okviru izložbenog programa festivala, kroz niz kratkih filmova koji su nastali u toku realizacije ovog projekta dok će najmlađi posetioci festivala imati priliku da kroz društvenu igru „Ekomudrice“ nauče više o ekologiji i životnoj sredini.

Dom omladine Beograda

Makedonska 22 Od 13. do 16. novembra 2018.

Za više informacija o festivalu posetite: www.greenfest.rs

Нема коментара:

Постави коментар