среда, 21. новембар 2018.

Čitanje nas spaja - Addiko banka i Laguna u poseti deci


Addiko Banka i Izdavačka kuća Laguna započele su akciju pod imenom „Čitanje nas spaja“, u toku koje će se pisci za decu i zaposleni banke družiti sa štićenicima škola za specijalno obrazovanje i socijalnu zaštitu u četiri grada Srbije. Tom prilikom posetioci će mališanima čitati pesme i priče iz nekih od najlepših dečjih knjiga.

Prva škola na mapi Addiko banke i Lagune bila je Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ u Novom Sadu, a ovom prilikom deci je čitao i sa njima se družio jedan od najznačajnijih i najvoljenijih srpskih pisaca poezije za decu, Ljubivoje Ršumović. Osim druženja sa pesnikom koji je odigrao nezamenljivu ulogu u odrastanju dece u Srbiji, te ga dobro znaju po imenu Ršum, mališani su vreme provodili igrajući se i pričajući sa zaposlenima banke.

„Uključivanje u dnevne aktivnosti dece i njihovo obrazovanje na ovaj način, za nas predstavlja izuzetno zadovoljstvo, ne samo kao zaposlene u Addiko banci, već i kao pojedince koji teže da najmlađima u svom okruženju pomognu u kvalitetnom odrastanju i uživanju u pravim vrednostima. Čast nam je da u okviru ove saradnje decu upoznamo sa čovekom kakav je Ljubivoje Ršumović, od koga smo i sami učili u nekom periodu svog života“, navodi Vedran Ivanković, predstavnik Addiko banke za korporativne komunikacije.



U okviru ove saradnje, Addiko banka će svakoj od posećenih škola, osim novčanih sredstava, donirati i 200 knjiga i enciklopedija za decu, kako bi u njima mogli da uživaju bilo kada, zajedno sa svojim školskim drugarima.

Addiko banka zadržava svoju poziciju društveno odgovorne kompanije kontinuirano pružajući podršku u oblasti obrazovanja aktuelnim izazovima u široj društvenoj zajednici, pokazujući time dugoročnu posvećenost ulaganjima u zajednicu u kojoj posluje.

Нема коментара:

Постави коментар