понедељак, 28. новембар 2016.

22. FAF - Nepoznata devojka


Dokle seže Hipokratova zakletva? Dokle empatija a gde započinje profesionalizam?


Posle desetogodišnje saradnje, belgijski majstori realizma braća Darden, vraćaju se miljeu radničke klase, temi socijalne i ekonomske nepravde. Poigravajući se sa misterijom i žanrom, "Nepoznata devojka" se najbolje može opisati kao društveno angažovani film noir.


Mlada doktorka Dženi vodi malu medicinsku kliniku u predgrađu Liježa. Jedne noći ne obazire se na zvono na vratima svoje ordinacije. Sledećeg jutra saznaje da joj je zvonila žena kojoj je bila potrebna pomoć, i da je ta neznana posetiteljka sada mrtva. 


Suočena sa osećanjem krivicom, doktorka kreće u istragu, u potragu za identitetom nepoznate devojke, koristeći znanja metodike i dijagnostike ne bi li saznala ko ili šta stoji iza njene smrti, ne obazire se pritom na opasnost, rizikujući i odbacujući ambiciju i karijeru. Tokom te lične istrage ona spoznaje i samu sebe i menja se. Ovaj sjajni film na tacni nam nudi obrazac nove moralnosti i odgovornosti. One koja nam nedostaje da bi ovaj svet bio bolje mesto za život. One koju smo zagubili dok smo jurili za progresom. 



Najavu filma možete pogledati OVDE.


Originalni / međunarodni naziv: La fille inconnue / The unknown girl
Režija: Jean- Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Scenario: Jean- Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Uloge: Adèle Haenel, Olivier Bonnaud, Jérémie Renier
Direktor fotografije: Alain Marcoen
Montaža: Marie-Hélène Dozo
Zemlja produkcije: Belgija, Francuska
Trajanje: 113’
Jezik: francuski
Festivali:   Kan, 2016. Toronto

Нема коментара:

Постави коментар