среда, 30. новембар 2016.

TV5MONDE SA FRANKOFONIM SADRŽAJIMA/Francusko-srpski filmski susreti


Dosadašnja veoma uspešna dvogodišnja saradnja francuskog kanala TV5Monde i Festivala autorskog filma se nastavlja i ove godine i fokusira se na deo programa sa filmovima na francuskom jeziku, ali i na pratećem programu Serbian Film Focus, a deo programa se tradicionalno održava u Domu omladine Beograda.



         Francusko-srpski filmski susreti u okviru Festivala autorskog filma 2016.

U okviru prvog dana 01. Decembra od 16:00 u zgradi Jugoslovenske Kinoteke biće održan panel posvećen “promociji autorskog filma i edukaciji kroz film”

Na panelu će posebno biti istaknut način promocije autorskog filma kroz razvoj i edukovanje publike uz učestvovanje i podelu uzajamnog iskustva eminentnih filmskih festivala, fondona i institucija iz Srbije i Francuske.

Šta je kulturna medijacija i promocija i kako izvršti edukovanje kroz film.

Na panelu učestvuju eminentni direktori i umetnički direktori festivala i indstitucija iz Francuske, Agnes Nordman - Francuski Instituta iz Pariza, Frederic Ramane - ACID, Arno Dumatin - Filmski Festival La Rošel, Petar  Mitrić - Palić Film Festivala, Rajko Petrović - Slobodne Zone, Dejan Petrović – Interakcija Međunarodni Filmski Kamp, Andrijana Stojković – Film Kultura, Mladen Vušurović – Beldocs.
Moderator panela je Mila Turajlić.

Od 18:00 časova u na programu je film JESEN SAMURAJA u verziji sa engleskim titlovima kome će prethoditi obraćanje autorske ekipe.

Serbian Film Focus će biti organizovan u Jugoslovenskoj Kinoteci i Domu omladine Beogradaod 1. do 3. decembra 2016. u okviru FAF-a, na inicijativu Francuskog instituta, a uz podršku Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske kinoteke. Ovom prilikom, velikom broju profesionalaca iz sveta filma (distributerima, selektorima festivala...) i novinarima iz Francuske biće predstavljena nova filmska i audiovizuelna produkcija u Srbiji i biće omogućeno povezivanje francuskih i srpskih producenata i realizovanje novih partnerstava.

I ove godine TV5Monde će u Domu omladine Beograda organizovati specijalnu projekciju filma sa prošlogodišnjeg Festivala autorskog filma, za učenike i profesore francuskog jezika („U senci žena“ Filipa Garela, u petak 2. decembra od 12h) i omogućiti, pre svega učenicima, da imaju kontakt sa živim jezikom i obrade jednu od najaktuelnijih tema današnjice. Profesori i učenici vrlo rado koriste multimedijalnu metodu "Učiti i podučavati uz TV5Monde" koja osavremenjuje klasično učenje jezika.


"TV5Monde frankofoni susreti" su rezervisani za 2. decembar, kada će se okupiti svi važni gosti festivala, predstavnici frankofonih ambasada, medija. U prilogu je pozivnica za koktel zabavu koja će biti održana ovim povodom, 2. decembra od 21h u klubu Džez Bašta, a prisustvo možete potvrditi na telefon 064/1483079 ili mejl marija.tv5monde@sbb.rs.

TV5Monde kao televizija kulture na francuskom jeziku broj jedan u svetu koja promoviše frankofonu kulturu i kulturni diverzitet, u Srbiji zauzima značajno mesto i ima svoju vernu publiku ne samo među frankofonima, već i svima onima koji prepoznaju vrednosti na kojima se ova televizija oslanja. Dobra saradnja sa operaterima: SBB, Telekomom, Kopernikusom, PTT-om i ostalima omogućava da se bogat program prati u većini domova u zemlji.

Uska saradnja TV5Monde sa Francuskim institutom, velikim festivalima poput Bitefa, Festivala igre i FAF-a, Domom omladine Beograda, profesorima i novinarima, kao i drugim frankofonim ambasadama ukazuje na misiju javnog servisa kanala koja pre svega frankofonu zajednicu, a i celu Evropu želi da upozna sa našom kulturnom razno


Više informacija OVDE.

Нема коментара:

Постави коментар