четвртак, 24. новембар 2016.

Koncert soprana Branislave Podrumac, mecosoprana Tanje Obrenović i pijanistkinje Maje Rajković // petak, 25.11. u 20:0


Свечана сала Скупштине Града, Драгослава Јовановића 2

 Петак, 25. новембар u 20:00
КОНЦЕРТ У ГАЛЕРИЈИ  у сарадњи са УМУС-ом;

Бранислава Подрумац, сопран, Тања Обреновић, мецосопран и Маја Рајковић, клавир
програм: Шуберт, Верди, Дворжак, Божић, Бркљачић...

Љубимице београдске публике, врсне представнице уметничке музичке, специјално су за ову прилику одабрале популарне соло нумере где је лепота гласа или самог инструмента веома изражајна. Ради се о нумерама из светске баштине озбиљне музике композитора попут Шуберта, Шумана, Штрауса, Вердија, Пучинији, Гершвина и других, али ће нас освежити и са три премијерне композиције наших композитора Божића и Бркљачића!
Бранислава Подрумац, сопран, млада хероина предивног гласа, суверено осваја сонорним гласом, лепотом, глумачким и сценским талентом већ дуги низ година, посебно радом у континуитету за Оперу – Театар Мадленијанум у великом броју опера, оперета и мјузикала. Добитница је УМУСове награде за најуспешнију младу уметницу у 2012. години.
Тања Обреновић, мецосопран, темпераментна певачица баршунастог гласа, широког уметничког репертоара , педагог и активни учесник концертног и оперског живота у Београду, у кућама Мадленијанум и Опере Народног позоришта, добитница је и многих награда.

Маја Рајковић, пијанисткиња, шармантни виртуоз на диркама клавира и уважена професорка на ФМУ у Београду. Пијанистичка каријера наше чланице датира од њене 14. године, иде узлазном и богатом путањом, како у земљи тако и изван граница. Програм које су сачиниле специјално за ову прилику просто мами и обећава свечаност за очи и уши...

Концерт се реализује у сарадњи са Удружењем музичких уметника Србије.Улаз је слободан. Добро дошли.

Нема коментара:

Постави коментар