среда, 30. новембар 2016.

KRALJ ČAČKA NA VELIKOM KONCERTU U DOMU OMLADINE BEOGRADA


Predvodnik nove struje kantautora na našoj muzičkoj sceni, poznat pod enigmatičnim imenom Kralj Čačka, na velikom koncertu u četvrtak 22. decembra od 21h u Velikoj sali Doma omladine Beograda, promovisaće svoj prvi album i tek objavljenu knjigu poezije.

Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 600 dinara.


Posle višegodišnjeg šunjanja po kuloarima glavnih muzičkih zbivanja u zemlji, Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) u novembru 2014. najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i sveta, sa singlom "Moj Avatar". Dve godine i više desetina koncerata kasnije Kralj je spremio prvi studijski album - u iščekivanju tog istorijskog događaja, dođite da čujete nove, stare i razne druge pesme koje će Nenad i ekipa odsvirati samo za vas, u raskošnijem ambijentu nego ikad.










Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Istina je da svakim novim izvođenjem iznenadi time koliko je muzika u stvari i isključivo pitanje ljubavi i emocija. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih osećanja i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih džez melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta. Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju "srpskim Tomom Vejtsom (Tom Waits)".








Kralj Čačka "Moj Avatar"
YT: https://www.youtube.com/watch?v=w70nine7bpU

Kralj Čačka "Deda mraz je švorc"

YT: https://www.youtube.com/watch?v=0rB8XNTxkas

Kralj Čačka - Pad u Ljigu (live) / Tri boje zvuka

https://www.youtube.com/watch?v=l4gydRlNbW8

Kralj Čačka "Dobro jutro ljudi"
https://www.youtube.com/watch?v=5uUe_XcJ20w
/Kralj Čačka - spotić "Dobro jutro ljudi", 2016. koncert u Kulturnom centru Rex, radili učenici VIII razred u Vraćevšnici OŠ Desanka Maksimović sa nastavnicom likovne kulture Jasminom Trnavac. Učenici se zahvaljuju Kralju :)/

Нема коментара:

Постави коментар