четвртак, 17. новембар 2016.

СТОТИ БРОЈ „ПОЗОРИШНИХ НОВИНА



Јуче је у Музеју Наодног позоришта, симболичним сечењем торте,  прослављен 100. број  „Позоришних новина“, листа Народног позоришта, који излази  једном месечно као подлистак дневног листа „Вечерње новости“. Прослави су присуствовали в.д управника Народног позоришта Дејан Савић, директор Компаније „Новости“ Ратко Дмитровић, главни уредник „Позоришних новина“ Жељко Хубач,  заменик главног уредника Јелица Стевановић и многобројни гости.


Јубиларни 100. број „Позоришних новина“, објављен је 29. октобра 2016.


Следећи неколико ранијих покушаја Народног позоришта да приређује и штампа своје периодично гласило, неколицина ентузијаста је почетком сезоне 2005/06. предложила да покрене „Позоришне новине“, што је наишло на свесрдну подршку тадашње управе. Први број је објављен октобра 2005. у сарадњи са штампаријом „Борба“ и био је невеликог тиража (1000 копија). Већ после трећег броја „Позоришне новине“ су, захваљујући чињеници да су, како је то приметио Јован Ћирилов, избегле замку синдикалног листа, почеле да излазе као подлистак дневног листа „Политика“. Постављене као новине које афирмишу рад Народног позоришта, „Позоришне новине“ су у том периоду квалитативно напредовале у домену и садржаја и дизајна, да би сарадња са „Вечерњим новостима“, која је започела у јануару 2008. и траје до данас, значајно повећала тираж наших новина и учинила их још атрактивним и у маркетиншком смислу. 

Ова својеврсна хроника Народног позоришта, његових уметника, сарадника и чланова – од изузетног значаја за савремену делатност нашег националног театра али и за његову историју те сходно томе и за историју српске уметности и културе уопште – одржала се током протеклих једанаест година.

Нема коментара:

Постави коментар