недеља, 11. новембар 2018.

Maša Garibijan trio


Ove godine, Novosadski džez festival ugostiće pevačicu, pijanistkinju, autorku i kompozitorku, čija je elegantna muzička mešavina džeza, popa i narodne muzike nastala na raskršću između Pariza, Njujorka i Jerevana.   

Pijanistkinja prefinjenog tona i zavidnog muzičkog obrazovanja, Maša Garibijan je studije završila na renomiranoj Ecole Normale de Musique u Parizu, da bi se 2005. uputila u Njujork, gde pronalazi sopstveni muzički izraz. Na Školi za muzičku improvizaciju (School for Improvisational Music), pod uticajem Ralfa Alesija, Uri Kejna, Džejsona Morana i Ravi Koltrejna, Maša počinje da stvara sopstveni univerzum, muziku koja se inspiriše putovanjima, korenima i odrastanjem ove mlade žena obeležene trima kulturama: jermenskom svojih predaka, pariskom, kojoj pripada njeno srce i njujorškom, koja je postala njen novi dom.

Kojim god putem ova muzika krene, slušalac prepoznaje njenu istoriju i korene, a u susretu sa drugim i drugačijim, otvara se svet dijaloga, neiscrpnih izvora inspiracije i radosti, gde granice postaju tako beznačajne da se više ne primećuju razlike, daljine i jezici.

Maša Garibijan trio nastupiće po prvi put u Srbiji u okviru dvadesetog jubilarnog izdanja Novosadskog džez festivala, a dan kasnije nastupiće i u Beogradu u starom Bitefu.


Srpsko narodno pozorište

Pozorišni trg 1 Četvrtak 15. novembar 2018. u 20h
Novi Sad – Srpsko narodno pozorište, Pozorišni trg 1

Petak 16. novembar 2018. u 22h
Beograd – Soul Society – stari Bitef, Skver Mire Trailović

Нема коментара:

Постави коментар