четвртак, 15. новембар 2018.

Švedska i svetska književna senzacija: Devojka koja je ćutala


Vulkan izdavaštvo predstavlja uzbudljiv i napet roman, Devojka koja je ćutala. U pitanju je svetska senzacija koja pokreće snažne emocije i ostavlja bez daha. Knjiga koju potpisuju Hans Rosenfelt i Mikael Jort, kao stvorena je za ljubitelje majstorski napisanih kriminalističkih trilera. Vulkan je prethodno objavio nekoliko naslova ovog autorskog dvojca: Čovek koji nije bio ubica, Čovek koji je gledao žene i Čovek koji nije bio tamo.
Kolege ga mrze, kriminalci ga se plaše, čitaoci obožavaju – on je jedan jedini, neodoljivi Sebastijan Bergman. Postoji televizijska serija Wallander, zasnovana na njegovim doživljajima. Serijal knjiga o Bergmanu preveden je na preko trideset pet jezika širom sveta i prodat u milionima primeraka.
Kada se u idiličnoj, predivnoj, beloj kući u Švedskoj dogodi brutalan zločin – Sebastijan Bergman je jedini koji bi mogao da reši misteriju. Ipak, ovaj neprikosnoveni stručnjak našao se u ćorsokaku jer nema osumnjičenih. Sebastijan će otkriti da ipak postoji jedan svedok: devojčica Nikol videla je šta se dogodilo, ali je pobegla, strahujući za sopstveni život. Nema je već tri dana, a tragovi vode u veliku šumu iza kuće. Svi su svesni da je moraju pronaći pre nego što bude prekasno, i zato traže pomoć javnosti. To je mač sa dve oštrice – ubica će saznati da svedok ipak postoji. Trka s vremenom je počela: da li će Sebastijan pronaći ubicu pre nego što završi započeto, ljubitelji intrigantnih trilera saznaće u romanu Devojka koja je ćutala.
Hans Rosenfelt i Mikael Jort su švedski scenaristi, režiseri i pisci. Udružili su se 2010. godine da napišu serijal kriminalističkih romana sa Sebastijanom Bergmanom kao glavnim likom. Rosenfelt se u početku bavio glumom da bi kasnije prešao na pisanje scenarija, Kreator je brojnih popularnih švedskih TV serija koje su emitovane širom sveta.
 

Нема коментара:

Постави коментар