четвртак, 8. новембар 2018.

Srpske đakonije u Domu Vojske Srbije u Beogradu


Etno-turistička manifestacija Srpske đakonije biće održana u Domu Vojske Srbije u Beogradu, u subotu i nedelju, 10. i 11. novembra 2018. godine.

Osim izložbeno-prodajnog programa, biće predstavljeni gradovi Srbije i njihove najspecifičnije etno-turističke karakteristike, kao što su: izvorna hrana, pića, zanati, suveniri. Biće promovisane i najbitnije odlike etno-turističke i kulturne baštine Srbije.

U subotu, 10. novembra od 12:00, posle svečanog otvaranja, KUD-a „Nikola Tesla“ predstaviće pesme i igre iz Srbije.

Kulturno-umetnički program manifestacije biće nastavljen nastupom doajena beogradskog glumišta, dramskog umetnika Tihomira Stanića, koji će govoriti odlomke iz romana Ive Andrića „Na Drini ćuprija“.

Kasnije, oko 18:00, u muzičkom delu programa nastupiće beogradski We & She band koji će publici predstaviti stare tradicionalne hitove moderne muzike u svojoj džez obradi.


Nedelja, 11. novembra, je porodićni dan. Program započinje u  12:00, nstupom KUD „Branko Cvetković“, koji će prikazati pesme i igre svojih dečijih ansambala. Sledi, Pan teatar i predstava „Lepotica i zver“.

U nastavku, do 18.00 gostima iz Moskve, muzičkoj grupi Tvori Vsegda, pridružiće se najmlađi posetioci manifestacije Srpske đakonije koji će imati priliku da probaju originalne ruske nošnje iz istorijskog perioda XVIII veka, kao i tradicionale narodne ruske nošnje, a i naučiti prve korake tradicionalnih plesova.

Za 12. novembar planirana je, u humanitarne svrhe, poseta muzičke grupe Tvori Vsegda jednoj od dečijih ustanova u Beogradu koja će biti prilagođena programu ruskih gostiju za decu u toj ustanovi.

Ovu manifestaciju organizuje udruženje Srpske đakonije.

Нема коментара:

Постави коментар