среда, 18. октобар 2017.

LP Duo: Kvantna muzika, koncert za dva hibridna klavira u JDP-u





LP Duo tokom septembra i oktobra predstavlja projekat Kvantna muzika na koncertima u nekoliko zemalja Evrope, a završnica turneje je beogradski koncert u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 21. oktobra.

Projekat Kvantna muzika u sebi povezuje svetove muzike, novih naučnih tehnologija i kvantne fizike, a jedan od njegovih inicijatora je i najcitiraniji kvantni fizičar današnjice, Vlatko Vedral, profesor kvantne fizike na Univerzitetu Oksford i jedan od osnivača Centra za kvantne tehnologije u Singapuru, koji će biti specijalni gost na beogradskoj premijeri.

LP Duo će predstaviti publici raznovrsni spektar zvukova stvorenih kroz dijalog fizičke realnosti i kvantnog sveta, svirajući klasične klavirske zvuke, ali i zvuke snimljene u laboratorijama, uz muziku inspirisanu kvantnom fizikom, koju su komponovali LP Duo i Kim Helveg, danski kompozitor. Na programu će biti i muzika Hila Mejeringa, Ivana Božičevića, Terija Rajlija i Antonija Koree, posebno aranžirana za hibridni klavir.

Tokom evropske turneje, LP Duo će svirati na dva hibridna klavira, koje je za potrebe ovog projekta osmislio i konstruisao tim inženjera iz Srbije predvođen Darkom Lazovićem i Draganom Novkovićem, u saradnji sa LP Duom.

Video-radove koji će pratiti koncert kreirala je Metaklinika, produkcijski tim iz Srbije, a oni će publiku voditi kroz deset poglavlja s ciljem da joj približe zakone kvantne fizike.

Koordinator projekta Kvantna muzika je Muzikološki institut SANU, partneri su Centar za promociju nauke, Centar za novu umetnost (Srbija), Kino Šiška (Slovenija) i Danska nacionalna škole scenskih umetnosti (Danska), a Jugoslovensko dramsko pozorište je pridruženi partner projekta.

Нема коментара:

Постави коментар