петак, 27. октобар 2017.

ZA ŠTA BISTE DALI SVOJ ŽIVOT?




U ponedeljak 30. oktobra na Sceni „Ljuba Tadić” biće izvedena predstava Za šta biste dali svoj život? u režiji Harisa Pašovića.

Proglašena je za najbolju predstavu i dobila je nagradu za najbolji ansambl na Pozorišnim igrama BiH u Jajcu i Nagradu za najbolji ansambl na Festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici. Učestvovala je u programima Međunarodnog teatarskog festivala MESS Sarajevo, Sterijinog pozorja u Novom Sadu  i na Centralnoevropskom forumu u Bratislavi. 


Ideja za predstavu nastala je na časovima master programa iz predmeta Glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.  Pašović je sa studentima radio teatarske portrete ljudi koju su dali život za svoje ideje. Tako je nastala predstava čiji je naslov zapravo pitanje koje je Haris Pašović postavljao studentima: Za šta biste dali svoj život?

U predstavi igra generacija mladih glumaca iz sarajevskog East West-a; novosadske „Promene“; Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici i Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz).

Haris Pašović je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu režirao Vedekindovo Buđenje proleća  i Dozivanje ptica prema Aristofanu, predstave značajne ne samo za istoriju JDP-a već i pozorišta u regionu.

Нема коментара:

Постави коментар