понедељак, 30. октобар 2017.

Почеле пробе Нушићеве „Ожалошћене породице“




Прва читаћа проба „Ожалошћене породице“, по тексту Бранислава Нушића, у режији Јагоша Марковића, одржана је у понедељак 30. октобра у пробној сали Народног позоришта у Београду.
Премијера је планирана за 19. јануар 2018. године на Великој сцени, а у подели су Саша Торлаковић к.г. (Агатон Арсић), Радмила Живковић (Симка), Даница Максимовић к.г. (Сарка), Небојша Дугалић (Прока Пурић), Вања Ејдус (Гина), Александар Срећковић (Танасије Димитријевић), Нела Михаиловић (Вида), Ненад Стојменовић (Трифун Спасић), Слободан Бештић (др. Петровић, адвокат) и Сузана Лукић (Даница).
Редитељ Марковић потписује и избор музике, а у ауторском тиму су и Молина Удовички Фотез (драматург), Љиљана Мркић Поповић (сценски говор), Матија Вучићевић (сценограф) и Мариа Марковић Милојев (костимограф).
Асистент и помоћник редитеља су Ксенија Ћирица и Тара Лазаревић.
Извршни продуцент је Вук Милетић, Јасмина Урошевић je организатор, Душанка Вукић суфлер, a Саша Танасковић инспицијент.
Биће то пета поставка ове Нушићеве комедије у Народном позоришту у Београду, у којем је и праизведена 28. новембра 1934. године, у режији Јосипа Кулунџића,  друга  je одржана  10. јуна 1949. године,представу је режирао Предраг Динуловић, трећу поставку чија је премијера одржана 16. октобра 1974. године, урадио је Градимир Мирковић а четврта, и за сада, последња премијера „Ожалошћене породице“ у Народном позоришту одржана је 22. новембра 1994. године у режији Радослава Златана Дорића.

Нема коментара:

Постави коментар