среда, 18. октобар 2017.

Dodeljene nagrade na Konkursu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga




Predrag Popović, Divna Jokić, Đorđe Bjelanović, Ivana Živković, Tijana Blagojev i Milica Stanković dobitnici su nagrada konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga koje je raspisala Izdavačka kuća Arhipelag povodom 10 godina svog rada.

Na konkurs Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga stiglo je preko 350 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je u uži izbor uvrstio 33 fotografije 17 autora iz Srbije i regiona.

Odluku o najboljim fotografijama doneo je stručni žiri koji su sačinjavali fotografi Marina Blašković i Stanislav Milojković i art direktor Arhipelaga Dušan Šević.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Predrag Popović dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije „Zlatno runo“. Divna Jokić i Đorđe Bjelanović dobiće po četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Ivana Živković, Tijana Blagojev, Milica Stanković i Ana Dinić dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“.

Nagrade će dobitnicima biti uručene tokom 62. Beogradskog sajma knjiga na štandu Arhipelaga.

Žiri je odlučio da dodeli veći broj nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a pogotovu zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Istovremeno, Arhipelag raspisuje konkurs za najbolju fotografiju na temu Knjige u prostoru nastalu na štandu Arhipelaga na 62. Beogradskom sajmu knjiga.

Konkurs je otvoren do 1. novembra, a zainteresovani mogu slati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 12 MB na e-mail: price@arhipelag.rs ili na adrese naloga Arhipelaga na društvenim mrežama (twitter.com/arhipelagb i www.facebook.com/arhipelag). U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane. Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni. Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija. Zajedno s fotografijom s kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga i objavljene u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na sajtu Arhipelaga, kao i na Arhipelagovim nalozima na društvenim mrežama.

Нема коментара:

Постави коментар