среда, 18. октобар 2017.

OSTRVO U PLAMENU u Muzeju grada Beograda

 

Izložba "Ostrvo u plamenu" autora Predraga Popare i gostujućih umetnika iz Rumunije i Italije, otvorena je u petak, 6. oktobra u 19 časova u Muzeju grada Beograda (Resavska 40b).

 

  "Ostrvo u plamenu" je metafora sudbina, prolaznosti, nestajanja i nastajanja. Ona sublimira i pomaže da shvatimo naše male prolaznosti, egzistencije i zablude u kojima živimo. Opstanak i prilagodljivost vrsta životnim uslovima uvek pobeđuje surovu spoljašnost koja se često nasilno nameće. Umetnost i umetnički proces sa istim žarom i snagom pobeđuju prepreke i stvaraju jednu novu realnost koja egzistira na nivou znakova i simbola", konstatuje Popara.

 

 

 

Samostalna izložba zamišljena je kao interkulturalani dijalog i multimedijalni događaj. Pored svojih najaktuelnijih ostvarenja iz 2016/17, Predrag Popara će izložiti i dela kolega iz Rumunije i Italije.

Gosti umetnici: Dan Maciuca (Rumunija), Rudy Cremonini (Italija), Bogdan Vladuta (Rumunija) i Petrica Stefan (Rumunija), su savremeni umetnici mlađe generacije koji žive i rade u jednoj od najzanimljivijih zemalja regiona prepoznatoj kao inkubator stvaralaštva umetnika koji postaju sve vidljiviji i na umetničkoj mapi Evrope i sveta. Oni će se predstaviti radovima rađenim u više tehnika počev od instalcija, skulptura, do klasičnih tehnika ulja na platnu.




Predrag Popara već nekoliko godina živi na relaciji Beograd-Bukurešt, a u rumunskoj prestonici vodi galeriju savremene umetnosti Funnel Contemporary Art, gde predstavlja  rad srpskih umetnika.

Izložba će biti otvorena do 31. oktobra 2017. godine.

Fotografije: Gordan Gorunović 

Нема коментара:

Постави коментар