понедељак, 30. октобар 2017.

Трибина ПОПУЛИСТИЧКО ДРУШТВО И МЕДИЈИ

Културни центар Београда

Галерија Артгет, Трг републике 5/I

Трибина ПОПУЛИСТИЧКО ДРУШТВО И МЕДИЈИ

Уторак, 31. октобар у 19.00

Учесници:
Сњежана Миливојевић, Факултет политичких наука у Београду
Алексеј Кишјухас, Филозофски факултет у Новом Саду; дневни лист Данас
Даница Вученић, новинарка
Стеван Филиповић, сценариста и редитељ

Уз све предности и могућности које је дигитализација донела медијском тржишту, донела је и драматичне трансформације медијских модела и изазвала никад веће економске кризе и претње по финансијски опстанак медија. Медији су, више него икада пре, изложени унутрашњим захтевима власника и спољашњим комерцијалним и политичким притисцима. Излаз из ове кризе често се одвија науштрб етичких стандарда и поштовања професионалних кодекса и принципа новинарства, као и урушавањем квалитета, диверзитета и вредности целокупног медијског садржаја. 
Популизам у медијским садржајима свој израз налази у бројним, осетљивим темама - гласови мањина нестају, расизам и ксенофобија постају доминантни језик победничких политичких опција, публика постаје жртва драматичне експлоатације и манипулације тема везаних за економске и друштвене неизвесности и проблеме. Ове трендове прате селебритизација, сензационализација и таблоидизација садржаја који постају доминантни у маинстреам медијима.
Модератор: Ана Мартиноли, Факултет драмских уметности у Београду

Трибину организује Факултет драмских уметности у сарадњи са ИП Клио и Културним центром Београда, као део пројекта Популизам и медији: јачање партиципативних пракси и јавног дијалога.
Више о пројекту можете погледати ОВДЕ

Нема коментара:

Постави коментар