уторак, 6. новембар 2018.

PREDSTAVA TVOJA RUKA U MOJOJ GOSTUJE U RUSIJI NA FESTIVALU "ZLATNI VITEZ"


Na 16. Međunarodnom pozorišnom festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi, 2. decembra 2018, u zvaničnoj selekciji nastupiće predstava TVOJA RUKA U MOJOJ Opere i teatra Madlenianum. 

Moto Festivala je: ZA VISOKE MORALNE IDEALE, ZA UZVIŠENJE LJUDSKE DUŠE. Na Festivalu se izvode najbolje predstave sa ruskog i slovenskog govornog prostora.

Festival se održava uz pordšku Ministarstva kulture Ruske Federacije, Ruske pravoslavne crkve i lično Njegove Svetosti patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila, kao i predsednika Ruskog fonda kulture i udruženja filmskih radnika gospodina Nikite Mihalkova.



    Reditelj predstave TVOJA RUKA U MOJOJ Nebojša Dugalić je od osnivanja Festivala najnagrađeniji umetnik istog (4 puta je nagrađivan), a laureat je i glumica Vjera Mujović.
Istinitu priču o jednom od najvećih svetskih književnika – Antonu Pavloviču Čehovu i njegovoj ženi – slavnoj glumici Olgi Kniper scenski je uobličio Nebojša Dugalić. Kao inspiracija za predstavu o ovoj nesvakidašnjoj ljubavi poslužila su pisma Čehova i Olge, njih 412, koliko su ih razmenili za šest godina svoje ljubavi.  Ova komedija po Čehovu i po dramskom tekstu Kerol Rokamore dobila je prošle godine nagradu na Festivalu duodrame u Topoli za likovnost predstave, scenografiju je radio Nebojša Dugalić uz asistenciju Vladimira Ćirića, kostim je radila Tijana Sićević. U ulozi Čehova igra Igor Filipović, a Olge Vjera Mujović

Predstava se igra na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum u sredu 7. novembra od 20 časova.
 

Нема коментара:

Постави коментар