четвртак, 1. новембар 2018.

Seli li se Fakultet dramskih umetnosti u Prokop?




Kako su po čaršiji krenuli da kruže abrovi o preseljenju Fakulteta dramskih umetnosti iz zgrade na Novom Beogradu, medijima se saopštenjem obratio dekan FDU Miloš Pavlović:

„U direktnom razgovoru sa ministrom Mladenom Šarčevićem, FDU je upoznat sa ambicijama Ministarstva prosvete da se omogući izgradnja kampusa Univerziteta umetnosti, u kome bi bili objedinjeni FDU, Fakultet muzičke umetnosti i buduća Visoka umetnička škola za ples. Za ovaj projekat pomenuta je lokacija na Bulevaru patrijarha Pavla.

FDU, u godini u kojoj obeležava 70 godina postojanja, radi u visokoprofesionalnim uslovima. 

Namenski građena zgrada se tokom protekle 44 godine razvijala i proširivala kako bi ispratila najnovije trendove u oblasti kulture, umetnosti i medija. Danas FDU poseduje pozorišnu scenu, dve bioskopske sale, filmske, televizijske i radijske studijske prostore, tri laboratorije, radionice za proizvodnju kostima i rekvizite, učionice, vežbaonice i sale čija je funkcionalnost prilagođena specifičnostima obrazovnog procesa umetničkih škola.

Kao jedina visoka umetnička škola koju je osnovala država, želimo da verujemo da je interes Ministarstva prosvete na liniji sa interesom FDU, a to su očuvanje autonomije, integriteta i pre svega kvaliteta obrazovnog procesa i praktične nastave.“ 



Pošto se špekulisalo da je zgrada FDU viđena za smeštaj MUP-a nadležni ministar izjavio je da ne postoje, niti su ikada postojali, planovi da MUP preuzme zgradu FDU na Novom Beogradu za potrebe tog ministarstva.

Prava drama zar ne? Vodvilj...Triler... Ili je, ipak, tragikomedija...

Нема коментара:

Постави коментар