четвртак, 1. новембар 2018.

Charm Music Srbija – Koncerti visokog kvaliteta




Charm Music Srbija, deo Charmenko grupe kompanije koja organizuje koncerate, sa sedištem u Istanbulu i dve sestrinske firme u Poljskoj i Češkoj održala je poslednjeg dana oktobra pres konferenciju u Maršalovom salonu Kombank dvorane


Ova grupacija pre svega se bavi word muzikom, ali sada pokazuje i interes za svetske zvezde, ali i regionalne umetnike koji su zanimljivi na svetskom nivou. Tako iz Makedonije zastupaju Džambo Agševi orkestar, a bili su agent džez grupe Naked. Planirali su da uspostave saradnju sa pank bendom Repetitor. Pokazali su interesovanje i za Viva Vox, etno pevačicu Svetlanu Spajić  (nastupila u Zelenkovcu) i LP Duo.

Na konferenciji su reč uzeli konferansje Ljiljana Zdravković, direktorka Sara Gigante ispred Charm Music Serbia i Dejan Petričević, direktor novobeogradske Hale sportova „Ranko Žeravica. Bila je ovo premijerna prilika da se srpska javnost upozna s radom Charm Music Srbije i njihovim planovima za skoriju budućnst. Iza sebe već imaju uspešnu organizaciju koncerata Šona Pola, „Hollywood Undead“, „Dead Kennedys“ i Pitera Bensa. 



Najavljena su četiri koncerta koja su planirana za nastupajući perod. Akcenat je na kvalitetu izvođača, a ciljana publika procenjena na 4.000 -5.000 posetilaca. Petričević je konstatovao da je Hala sportova, najstarija sportska hala na Novom Beogradu, koja upravo obeležava pedeset godina postojanja i dve godine kako je obnovila svoje koncertne aktivnosti.  



Do sada je bilo 14-15 koncerata i svi su uspešno protekli, te to budi nade za budućnost, pošto je u pitanju rizičan posao (da se pokriju troškovi i ponešto zaradi),  uz uvažavanje interesa publike za pojedine izvođače. Ne beže ni od organizacija koncerata na otvorenom (SC 11. april -3 koncerta). Među novinare infliltrirao se i poneki muzičar (u prvom redu) koji će biti specijalni gosti prva dva koncerta u decembru. Oni su izrazili zahvalnost što ova agencija podržava muzičku andergaund scenu. Ako smo vas zainteresovali za koncerte-termini u Hali sportova  su sledeći:

 

  • Bet Hart2. decembra 2018.- ponovni dolazak može se reći mejnstrim bluz zvezde (ako to nije paradoks). Na prošlom nastupu Bet Hart je bila oduševljena nastupom Texas Flood-a i njenog frontmena Nenada Mr Swagger Zlatanovića pojačanog Dragoljubom Crnčevićem –Crnkeom (Point Blank). Zato će na ovogodišnjem koncertu uslediti akustični trio koji će pored Zlatanovića sačinjavati Petar Miladinović - Pera Džo (usna harmonika) i mladu bluzerka Katarinu Pejak. Repertoar će biti miks njihovih autorskih kompozicija i nekih tipičnih bluz standarda, ali ne onih „na prvu loptu“, već „muzičkih poslastica“. Katarina u ovaj projekat ulaže klavir i melaholiju.
  • Mando Dijao (Mando Diao -7 decembra 2018. - švedska rok grupa nastala 1995. godine. Postali su poznati već svojim albumom prvenocom Bring 'Em In (2002.) da bi svoj položaj učvrstili albumom Give Me Fire (2009. ).  Sada iza sebe imaju već osam studijskih albuma. Nastupali su na EXIT-u. Oni će vas pozvati na ples, a pre njih će nastupiti srpske grupe „Dingospo Dali“ i „Herz“. Aleksandar iz Heca svoj bend definiše kao gru-pop, s gitrarskim deonicama koji žele da pretoče u plesnu muziku. Da su u tome uspeli svedoči i nastup na proteklom EXIT festivalu. Ulaze, kaže, u studio i rade na svom albumu-prvencu.
  • Šiler (Kristofer fon Dajlen)-18. januar 2019.-sam početak sledeće godine obeležiće audio-vizuelni spektakl nemačkog muzičara, kompozitora i producenta. Inspirisan muzikom bendova "Tangerine Dream" i "Kraftwerk" i radom Žana Mišela Žara, Fon Dajlen stvara vizionarske zvuke koji su ispred svog vremena.  Šiler je prvi koji je održao koncerte 2017. u Teheranu i to je bio prvi nastup u Iranu od Islamske revolucije 1979. godine. Šiler ima sedam zlatnih ploča, dva zlatna DVD-a, dve platinaste ploče, nagrađen je "Echo" nagradom, "Opus" nagradom za zvuk i imao je nekoliko nominacija za Gremi. Proverite
  • Tom Odel- 12. februara 2019.- britanska zvezda u usponu. nastupio jena EXIT-u 2015. godine. Počeo je da piše pesme još sa 13 godina u rodnom Čičesteru i ubrzo je shvatio da je muzika njegov život i njegov poziv. Pažnju svetske muzičke javnosti skrenuo je na sebe već prvim albumom “Long Way Down“ iz 2013. godine. Lili Alen uporedila ga je sa Dejvidom Bouvijem. Beogradski nastup biće prilika da predstavi svoj novitet, album “Jubillee Road” (pojavio se na tržištu 12. oktobra 2018.), inspirisan životom u engleskom predgrađu.

Očekuju nas i koncerti Erosa Ramacotija u Štark areni 24. septembra 2019. kada će predstaviti svoj novi album “Vita Ce N’è”, kao i Dead Can Dance, australijski muzički projekat, koji su još davne 1981. godine osnovali Lisa Gerrard i Brendan Perry, (Sava centar, 28. jun 2019.). Potonji su za novembar mesec ove godine najavili novo izdanje pod nazivom “Dionysus“, inspirisano pričama i ritualima Dionisovog kulta.


Vikend specijalnog popust




Najavljići uzbudljivu koncertnu sezonu jesen/zima i popuste koji važe samo predstojećeg vikenda; od 2. do 4. novembra) organizatori su pozvali publiku da iskoristi „Vikend specijalnog popustana određenu količinu karata popust od 50%.
Ograničeni broj karata može se kupiti kod Eventima a važi za sva četiri koncerta.


Нема коментара:

Постави коментар