четвртак, 1. новембар 2018.

Izabrana dela Čarlsa Dikensa

Oliver Tvist, Priča o dva grada, Velika očekivanja
 
Vulkan izdavaštvo obradovalo je sve ljubitelje klasika jednotomnim izdanjem Izabranih dela Čarlsa Dikensa. Obožavaoci popularnog romanopisca uživaće čitajući tri priče: Oliver Tvist, Priča o dva grada i Velika očekivanja. Dok slikovito opisuje društvene okolnosti i varljivost našeg ponašanja, Dikens daje nadu da uvek postoji dobro i da nas ono negde čeka.
Izabrana dela Čarlsa Dikensa idealna su za ljubitelje potresnih životnih priča. Dikensova dela uče nas najvažnijoj lekciji, da je borba dobra i zla neminovna, ali ljubav je ono što na kraju pobeđuje. Vulkan izdavaštvo i ranije je objavljivalo dela ovog autora – u ponudi je izdanje Velika očekivanja u tvrdom povezu.
Roman Velika očekivanja prikazuje Pipov svet i večnu dilemu da li se odreći novca u ime principa ili principa u ime novca, kao i bezosećajnost Estelinog srca koje je nemilosrdno spremno da uništi tuđe. Oliver Tvist bavi se temom koja nas uvek iznova razoružava – da li je borba za jednakost uzaludna i koliko smo zaista jednaki? Ova knjiga najbolje oslikava realnost i surovost života. Priča o dva grada je roman koji nas uči važnoj lekciji o izdržljivosti, porodici i ljubavi. Postavlja se pitanje da li sloboda, jednakost i bratstvo išta znače?
Dikens je već sa 25 godina bio najpoznatiji pisac u Engleskoj, a njegova  dela i dalje su nepresušna inspiracija za vrlo popularne filmove i serije. Velikan viktorijanskog doba engleske i svetske književnosti rođen je 1812. godine u Portsmutu. Iako se oženio već u ranim dvadesetim i dobio desetoro dece, nastavio je da vodi buran, dvostruki život. Neumerenost u alkoholu i duvanu koštala ga je života, pa je u 58. godini doživeo moždani udar i preminuo. Sahranjen je u Vestminsterskoj opatiji.

Нема коментара:

Постави коментар