среда, 7. новембар 2018.

Концерт - представа Кристална ноћ

Кристална ноћ 


У оквиру концертне сезоне „Музички сводови Београда“ у Музеју бањичког логора биће одржана концерт - представа „Кристална ноћ“, којом ће бити обележено 80 година од погрома који се десио те кобне 1938. године.  Концерт – представу реализује Културни елемент у сарадњи са Музејом града Београда.

У реконструисаном амбијенту логорашке собе Музеја бањичког логора, ансамбл Quintessenza извешће чувени клавирски квинтет Д. Шостаковича, а одломке из књиге „Писма стрељаних“ читаће Никола Штрбац и Бранко Жујковић. Режија Тадија Милетић. 

 
Концерт је бесплатан, а број посетилаца ограничен.

Обавезно пријављивање на: muzickisvodovi@kulturnielement.org



Клавирски квинтет Quintessenza, у саставу Даница Дујаковић (клавир), Ања Петковић и Дуња Петковска (виолине), Милена Брзаковић (виола) и Ангелина Живковић (виолончело), делује као студентски ансамбл две године. Основан у склопу наставе камерне музике на основним студијама извођачких одсека ФМУ, квинтет је врло брзо превазишао уобичајени ниво студентског извођења камерне музике, издвајајући се као један од најквалитетнијих и најупечатљивијих ансамбала у својој генерацији.

Њихова велика посвећеност и жеља за сталним усавршавањем, не само у склопу редовне наставе, већ и кроз мајсторске курсеве виолинисте Богдана Божовића, пијаниста Михаела Удеа и Сергеја Сенкова, резултовала је успешним наступима на концертима у Београду и Новом Саду. Прошле године су, као једини представници ФМУ, номиноване и биле учеснице на мастеркласу камерне музике у оквиру Међународне летње академије Бечког универзитета за музику и извођачке уметности ISA 2017, који се одржава у Рајхенауу (Аустрија).

  • Организација:  Музеј града Београда и Културни елемент
  • Локација: Музеј бањичког логора, Павла Јуришића Штурма 33
  • Време одржавања: 9. новембар 2018, у 18ч
 
 
  • Програм:
     
  • Д. Шостакович: Клавирски квинтет у ге молу, Оп. 57
    Prelude: Lento
    Fugue: Adagio
    Scherzo: Allegretto
    Intermezzo: Lento
    Finale: Allegretto
    Одломци из књиге „Писма стрељаних"

    Квинтет Quintessenza:

    Даница Дујаковић (клавир)
    Ања Петковић и Дуња Петковска (виолине)
    Милена Брзаковић (виола)
    Ангелина Живковић (виолончело)
    и
    Никола Штрбац - затвореник
    Бранко Жујковић - немачки официр

Нема коментара:

Постави коментар