понедељак, 4. децембар 2017.

Uskoro treći Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival

Treći Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) održaće se pod sloganom “Ovde!” u organizaciji Evropskog kulturnog foruma od 13. do 15. decembra 2017. godine u Domu kulture Gračanica.

 
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i u partnerstvu sa Domom kulture Gračanica, za tri dana festivala, biće prikazani srpski filmovi najnovije produkcije, ali i filmovi koji su obeležili svetske filmske festivale i punili bioskope širom sveta. 




Posebna pažnja biće usmerena ka najmlađima pa će i ove godine imati svoj poseban prostor na festivalu, gde će svakoga dana imati priliku da pogledaju nekoliko projekcija najnovijih dečijih filmova u 3D tehnici sinhronizovanih na srpski jezik. 



Publiku očekuju, između ostalih, srpski kandidat ѕa Oskara, “Rekvijem ѕa gospođu J” Bojana Vuletića sa izvrsnom Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi, “Na mlečnom putu” Emira Kusturice sa Monikom Beluči, urnebesna komedija “Stado, u režiji Nikole Koje, “Igla ispod praga” reditelja i scenariste Ivana Marinovića, “Biser Bojane” Milana Karadžića, “Books of Knjige”…




Nakon završetka Festivala, publika će, kao i prošle godine, svojim glasovima proglasiti najbolji domaći film.



U dnevnim terminima od 11, 13 i 15 časova najmlađi će uživati u selekciji najboljih 3D crtanih filmova sinronizovanih na srpski. Biće prikazano 6 filmova u 9 termina: „Mali šef“, „Družina iz džungle“ i „Tvrd orah 2“ - prvog dana; „Družina iz džungle“ (repriza), „Čudovišta iz moje porodice“ i „Moj mali poni“ - drugog dana; „Čudovišta iz moje porodice“ (repriza), „Mali šef“ (repriza) i „Vau vau zvezda“ - poslednjeg festivalskog dana.






Nakon prva dva uspešna i posećena izdanja: 2015. u Kosovskoj Mitrovici i prošle godine u Zvečanu, KMMFF, čiji je glavni cilj podizanje kulturne svesti i jačanje kulturne ponude u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, biće ove godine održan u Gračanici.

               

KMMFF je zamišljen kao Međunarodni filmski festival, ali sa akcentom na promociji srpske kinematografije i kulture. Festival, koristeći film kаo izrаžаjno sredstvo dostupno širokom аuditorijumu je tu dа podseti nа univerzаlne vrednosti, prvenstveno nа principe zаjedništvа, ravnopravnosti i solidаrnosti, ali i da ukaže na neophodnost očuvаnjа kulture na Kosovu i Metohiji, kao krucijalnog segmenta jednog društva.  
 



Program možete pogledati OVDE.

Više informacija o festivalu i programu možete pronaći na sajtu www.kmmff.rs, pratite nas i na facebooku - www.facebook.com/KosovoiMetohijaFF

 

Нема коментара:

Постави коментар