четвртак, 14. децембар 2017.

Mala grafika 2017.

Kuća grafike – otisak mesta
129 autora & 255 originala
decembar 2017 - januar 2018.


Izložba malog grafičkog formata je pravi povod da tokom decembra i januara  posetite galeriju Grafički kolektiv, a ujedno i prilika da odaberete originalan umetnički rad kojim ćete obradovati sebe i prijatelje.

Izložba Male grafike je tradicionalna izložba Grafičkog kolektiva koja se održava sedmu deceniju za redom. Osmišljena je sa idejom da upotpuni praznične dane i radost darivanja umetnosti, kao i da afirmiše umetnost i ukaže na njenu dostupnost i komunikacijski potencijal grafičkog medija, potvrđujući time svoj ne samo umetnički već i obrazovni karakter. 

Iz godine u godinu, ovu izložbu sa velikim nestrpljenjem iščekuju dugogodišnji i novi ljubitelji umetnosti i prijatelji Grafičkog kolektiva, a nezaobilazna je i radost susreta i komunikacije na relaciji umetnik-publika-galerija. Ono što čini ovu izložbu prepoznatljivom jeste prisutnost različitih generacija i autorskih poetika. 

Naslov ovogodišnje izložbe Male grafike Kuća grafike - Otisak mesta upućuje na veliku promenu koja očekuje Grafički kolektiv sledeće godine, a reč je o izmeštanju sa dobro poznate lokacije. Ovo je (najverovatnije) poslednja izložba Male grafike koja će se održati na adresi Obilićev venac 27



I ove godine, kao i prethodnih,  očejuju vas određene povoljnosti i iznenađenja kao što su nagradna igra Subotom u podne, popusti (3+1=3) i besplatni katalozi.

Glavna nagrada se dodeljuje 20. januara, a učestvuju svi kupci radova sa ove izložbe.


Grafike su po starim cenama: 1500, 2250 i 3000 dinara.

Izložba je za publiku otvorena od ponedeljka, 18. decembra kada će se u 19 h održati svečano otvaranje i dodela nagrade Mali pečat, kao i otkupnih nagrada.

Нема коментара:

Постави коментар