среда, 20. јун 2018.

“Don Đovani“ u “Kombank dvorani”


Posle 230 godina od svog nastanka, Mocartova opera "Don Đovani" biće izvedena 28. i 29. jula u Kombank dvorani sa početkom u 21čas


Legenda o zavodniku koji je bio fatalan za dame svog vremena, ali i za samog sebe, bio je inspiracija Molijeru, Bajronu, Kamiju.

Okupljeni oko Da Pontovog zapleta o strasti osveti, prkosu i kazni, časti i poniženju, članove Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, predvodiće maestro Gregori Bukalter, dirigent iz Metropoliten opere iz Njujorka.

Na sceni će zablistati prvakinja opere Narodnog pozorišta primadona Jasmina Trumbetaš Petrović, Aleksandar Stamatović, Stevan Karanac, Miroslav Markovski, Marko Pantelić, ali i svetski poznati umetnici Džongtao Li, Vanže Žang, Žang Žang, Juksjuan Či, Minjon Hao.

Režija je poverena mladom reditelju Aleksandru Nikoliću, koji će predvoditi kreativni tim i koji će Mocartovu operu ispričati po treći put.

Karte za ovaj veliki kulturni događaj su u pretprodaji po promotivnim cenama u Kombank dvorani i prodajnim mestima Eventima.

Нема коментара:

Постави коментар