среда, 13. јун 2018.

Predstava ''Kralj Ibi'' ponovo u Ciglani u okviru festivala DEV9T

 

Pozorišna predstava ''Kralj Ibi'' u režiji Gorana Jevtića biće izvedena četiri puta na ovogodišnjem festivalu DEV9T.

 

Ako ste propustili da videti novi prostor u Beogradu, na post apokaliptičnim ostacima stare ciglane, jedno sasvim novo viđenje KRALJA IBIJA u spektakularnoj scenografiji Viktora Kissa, sa puno dobre muzike, filmova dođite 17, 19, 20, 22. juna 2018. godine u 17:30h da uživate u jednom sasvim novom i drugačijem pozorištu. Ovo je drugačija verzija predstave ''Kralj Ibi'', razlikuje se od predstave koja je svoju premijeru imala 1964. godine, a gde je Ibija igrao čuveni Zoran Radmilović.


Predstava je rađena po tekstu Alfreda Žarija, jednog od najzanimljivijih autora s početka XX veka, tvorca pata fizike, koji u sebi objedinjuje vodviljsko delo sa skaradnim, razuzdanim humorom, istovremeno uspevajući da jednim novim humorističkim postupkom pokaže surovu stranu ljudske prirode, što je bio značajan i prvi slučaj na svetskoj pozornici i u umetnosti uopšte. 
 
 
 
Glumci su smešteni unutar instalacije koju čine skulpture jednog od najtalentovanijih savremenih umetnika, Viktora Kissa, a atmosferu upotpunjuju filmovi Srđana Ćešića i Džonatana Ingliša kao i kostimi Tijane Pavlov.

Predstave se igraju za beogradsku publiku pre velike festivalske turneje po Balkanu.

Posetite Facebook stranci "KRALJ IBI"  i rezervišite svoje mesto.

Umetnost mora da zadovolji sva čula, da probudi sve receptore i da vas podstakne na razmišljanje, a Stara ciglana i KRALJ IBI su pravo mesto za to.

 


VIDIMO U OGLEDALU!

Нема коментара:

Постави коментар