четвртак, 28. јун 2018.

XVIII Међународни фестивал Дани оргуља - Dies organorum Концерти за децу

КОНЦЕРТИ ЗА ДЕЦУ У МУЗЕЈУ
Недеља, 1. јул 2018 у 10:00
Музеј науке и технике, Скендер-бегова 51 
У сарадњи са Музејом науке и технике, у оквиру програма фестивала, Културни центар Београд реализује концерте за децу од 2 до 5 година, као и за децу предшколског и школског узраста.
10.00 – Оргуље у Aртиш лабу – концерт за децу од 2 до 5 година
 
Програм конципирали и изводе: Удружење Arish:lab и Вишња Димитријевић, oргуље
Музичари окупљени у удружењу Arish:lab охрабрују децу на интеракцију. Њима се овом приликом придружује оргуљашица Вишња Димитријевић. Заједно пружају прилику деци да на забаван начин упознају звук и изглед овог великог инструмента, па и да га свирају.

11.30 – Сусрет са краљицом инструмената – концерт за децу предшколског и школског узраста
 
Програм конципирали и изводе: Марија Дружијанић, оргуље, и ученици оргуља МШ Станковић у Београду
Деца школског узраста имаће прилику да чују одговоре на питања као што су: Како раде оргуље? Када су настале и ко их је изумео? Зашто имају толико дугмића и чему они служе? Зашто постоје три клавијатуре? Зашто има толико цеви и од чега се оне праве? На питања ће одговорити оргуљашица Марији Дружијанић, и ученици оргуља МШ Станковић. На крају ће накратко и сами моћи да се опробају у улози оргуљаша, због чега ће овај концерт представљати незаборавно искуство.
                                                                  

КОНЦЕРТ ЗА ДЕЦУ У КАТЕДРАЛИ
Уторак, 3. јул 2018 у 11:00
Катедрала Блажене Дјевице Марије, Хаџи Милентијева 75

У простору Катедрале Блажене Дјевице Марије (Хаџи Милентијева 75) у оквиру програма фестивала, Култруни центар Београд реализоваће концерт Сусрет са краљицом инструмената за децу предшколског и школског узраста.
Волфганг Амадеус Моцарт је рекао да су за његове уши и очи оргуље краљица инструмената. Величина и сложеност овог инструмента, али пре свега моћан звук који се може мерити са оним који производи симфонијски оркестар, и данас оправдавају епитет који им је приписао.
Програм у Катедрали ће извести оргуљаши Ненад Ђукић и Аурора Бал. Они су за децу припремили неке од најпопуларнијих мелодија за оргуље како би им што боље дочарали инструмент. Осим концерта, извођачи ће деци објаснити како ради инструмент, зашто има тако пуно цеви, од чега се праве цеви и дати одговоре на многа друга питања… 
 Више информација о фестивалу можете пронаћи овде.

Нема коментара:

Постави коментар