среда, 20. јун 2018.

Nagrada "Superbrends 2017–2018" pripala je knjižarskom lancu Delfi


U utorak 19. juna održana je svečana dodela nagrade „Superbrends 2017–2018“, koja je pripala knjižarskom lancu Delfi u kategoriji „Izdavaštvo i štampani mediji“. Svečanosti je prisustvovao veliki broj predstavnika kompanija, učesnika projekta i gostiju, kao i predstavnika medija.

„Superbrends Srbija“ četvrti put je dao mogućnost srpskim i stranim brendovima i kompanijama, istaknutim projektima i organizacijama u Srbiji da potvrde još jednom uspešnost u svojim oblastima i da potvrde ukazano poverenje potrošača i korisnika usluga i šire javnosti.

Knjižarski lanac Delfi je zadovoljio sve kriterijume za dobijanje statusa „Superbrend Serbia“ zasnovane na tri glavne osobine brenda: prepoznatljivost i ugled, dugogodišnja doslednost i pouzdanost, korporativna odgovornost, odnosno odgovorno poslovanje.


Predsednik Stručnog saveta „Superbrends Srbija“ Toplica Spasojević objasnio je da je o dobitnicima odlučio Stručni savet, koji je brojao 16 članova, kao i građani Srbije putem istraživanja javnog mnjenja. Program „Superbrends“ postoji u 90 zemalja sveta i za cilj ima analitički pristup u analizi brendova na nacionalnim tržištima. Prema njegovim rečima, status superbrenda predstavlja pouzdan putokaz potrošačima.

Koristeći desetogodišnje izdavačko iskustvo i ugledajući se na najbolje svetske primere i prakse, knjižare Delfi su od početka osnivanja kompanije pratile trendove: prepoznatljiv i moderan izgled, tim edukovanih knjižara, prijatan enterijer, redovne akcije i popusti, izuzetno bogata ponuda naslova i gift programa i poštovanje lokalnog karaktera. Kupci imaju i ponudu najnovijih naslova na engleskom i francuskom jeziku.

Knjižarski lanac Delfi je najveći domaći privatni knjižarski lanac koji danas s ponosom broji 42 knjižare širom Srbije, na prestižnim lokacijama. U Beogradu je dosad otvoreno ukupno 18 knjižara i jedan gift šop, kao i knjižara na aerodromu „Nikola Tesla“. Knjižara DELFI u SKC-u jedina je knjižara gde se mogu naći sva domaća izdanja. Noć knjige je manifestacija koja se organizuje dva puta godišnje, a za samo nekoliko sati knjižare Delfi poseti više od 30 hiljada čitalaca. Interesovanje za knjigu, posećenost manifestacije, kvalitet i raznovrsnost ponude knjiga, kao i neuobičajeno veliki popusti mogu se porediti samo sa značajem koji ima Beogradski sajam knjiga.


Delfi je prisutan na internetu i na društvenim mrežama. Sajt delfi.rs poseti mesečno više od pola miliona ljudi, a na Fejsbuku je 57.000 pratilaca. U novembru 2017. pokrenuta je zatvorena grupa Delfi kutak, koja je dosad privukla 14.000 članova.

Vlasnik Lagune, vodeće domaće izdavačke kuće i jedne od najvećih u regionu, osnovao je knjižarski lanac Delfi sa istom vizijom koja ga je podstakla i na osnivanje izdavačke kuće – da se standardi u oblasti izdavaštva i plasmana knjiga podignu na viši nivo. I tako od 2009. godine pa do danas lanac knjižara Delfi ne prestaje da raste. 

Prva knjižara je otvorena u Beogradu, u Makedonskoj ulici, a kruna osnivanja lanca te godine bilo je otvaranje knjižare u Kralja Milana 48, u legendarnom zdanju beogradskog Studentskog kulturnog centra (SKC). Sa velikim entuzijazmom i iskrenim trudom, knjižare Delfi su postigle status najvećeg i najreferentnijeg knjižarskog lanca u regionu u pogledu izbora naslova.



Lagunin klub čitalaca broji više od 500 hiljada članova koji uživaju pogodnosti kupovine knjiga sa popustom.

Knjižara Delfi SKC postala je sinonim za najbolje mesto za književnu promociju, a ugostila je brojne ugledne pisce, kako domaće tako i strane – Jua Nesbea, Marija Vargasa Ljosu, Vilijema Pola Janga, Kamij Lorans, Žerara de Kortansa, Trejsi Ševalije, Frederika Begbedea, Tonija Parsonsa, Tarika Alija, Pjera Lemetra, Lusindu Rajli, Ildefonsa Falkonesa, Amitava Goša i mnoge druge.

U okviru knjižare Delfi SKC nalazi se i Delfi Café, prvi kafe u Beogradu koji je strogo nepušački, i zbog toga je idealno mesto za druženje i održavanje radionica za decu i drugih sličnih manifestacija. Književni klub, u organizaciji Lagune, održava se jednom mesečno u ovom prostoru, gde su čitaoci pozvani da vode javnu debatu o aktuelnim izdanjima.

Tokom 2016. godine, a na inicijativu Skupštine grada Beograda, knjižare najvećeg lanca u Srbiji, Delfi, ponele su imena velikana srpske književnosti. Prva knjižara koja je ponela ime jednog pisca bila je knjižara u Vasinoj ulici u Beogradu, i imenovana je „Miloš Crnjanski“. Potom su i druge knjižare širom Srbije ponele imena slavnih srpskih pisaca ‒ Ive Andrića, Duška Radovića, Borislava Pekića, Branka Miljkovića i mnogih drugih.

.

Da li ste znali o Delfiju?


1. Ako biste čitali 100 knjiga godišnje, bilo bi vam potrebno 450 godina da pročitate sve naslove koje imaju u ponudi.
2. Noć knjige, najveću manifestaciju u Delfi organizaciji, poseti više ljudi nego što Farska ostrva imaju stanovnika.
3. Ženama pripada 85% menadžerskih pozicija u knjižarama Delfi.
4. Ukupna dužina polica s knjigama svih Delfi knjižara iznosi više od 12 kilometara.
5. U Delfi knjižarama je u 2017. kupljeno 1,8 miliona knjiga.
6. Imaju najviše naslova na slovo P, preko 10%.
7. Posebnu atmosferu knjižari Delfi SKC daje izložba predmeta koje su pisci poklonili knjižari.
8. Knjižare Delfi učestvuju u dobrotvornom novogodišnjem Coca-Cola karavanu i svake godine prikupljaju knjige za decu bez roditeljskog staranja.

 

Нема коментара:

Постави коментар