четвртак, 14. јун 2018.

Leto na Kosančiću


Kosančićev venac je jedan od najstarijih delova Beograda, prvi izgrađen van zidina Beogradske tvrđave, na čijem prostoru se nalaze brojni spomenici kulture. Insirisana time Turistička organizacija Beograda u subotu, 16. juna od 18:00 do 22:.00, organizuje prvo  izdanje manifestacije Leto na Kosančiću.


Jedan od segmenata tog programa je šetnja Kosančićevim vencem u pratnji turističkog vodiča i obilazak svih znamenitosti: Konaka knjeginje Ljubice, Patrijaršije Srpske Pravoslavne Crkve, Kuće Mike Alasa i drugih zdanja. Ova besplatna turistička tura počinje u 18:00. Okupljanje je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac.

Od 19:00 program manifestacije Leto na Kosančiću nastaviće se koncertom mladih talenata Muzičke omladine Beograda, sastava Kočetova trio (Katarina Kočetova – klavir i glas, Bogdan Đurđević – bubnjevi, Dunja Popović – kontrabas).

Uslediće koncert Orkestra za hitne popravke raspoloženja sa repertoarom „od bi-bapa do rokenrola“. Grupa muzičara će izvoditi poznate numere Elvisa, Bitlsa, Džoa Kokera, Kleptona, Stonsa…

Tokom cele večeri posetioci će uživati u pratećem programu sačinjenom od izložbenih postavki Fakulteta primenjenih umetnosti sa serijom radova slikarstva i vajarstva, Škole za dizajn čiji će učenici demonstrirati umetničke grafike i na licu mesta štampati otiske, i Prodajne galerije Beograd sa izložbom „Bojilišta“ Miroljuba Filipovića Filimira.

U programu učestvuju i članovi Udruženja „Beogradski Monmartr“ kako svojim pojedinačnim postavkama, tako i zajedničkim projektom – dizajniranom mapom Kosančićevog venca u kojoj su predstavljene sve galerije, dizajnerske, umetničke i izdavačke kuće koje se na ovom potezu nalaze.

Program Leto na Kosančiću realizovaće se svake subote tokom juna, jula i avgusta meseca.

Program Leto na Kosančiću: Subota, 16. jun

 

 

18:00 Besplatna turistička tura Kosančićevim vencem (prijave na jstankovic@tob.rs)
19:00 Kočetova trio – Muzičke omladine Beograda
20:00 Orkestar za hitne popravke raspoloženja

Нема коментара:

Постави коментар