среда, 20. јун 2018.

Šekspir za veliku decu u Malom pozorštu "Duška Radović"


30.06.-02.07.2018. / Malo pozorište „Duško Radović“


U Malom pozorištu „Duško Radović“ od 30. juna do 2. jula 2018. godine kao deo pratećeg programa V Šekspir festivala biće prikazan program Šekspir za veliku decu. U toku tri dana publici će se predstaviti produkcije iz Srbije, Grčke i Engleske, a ulaznice su uz obaveznu rezervaciju besplatne.
Ideja progama je da se dela jednog od najvećih svetskih dramskih stvaralaca predstave mladoj publici. 

 PROGRAM:

30.06. u 18:00
BURA


Režija: Nikita Milivojević
Preporučeni uzrast: 7+

U „Buri je moguće prepoznati  najrazličitije sadržaje: od  romantičnih, metafizičkih,  autobiografskih, filozofskih, političkih... a  među svim mogućim  učitavanjima u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet (kao u onim neobičnim kutijama Dž. Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečije fantazije). Bajkovito, stvarno, nestvarno, moguće, nemoguće... nešto davno izgubljeno, „gradja od koje se prave snovi!

01.07. u 18:00
SAN LETNJE NOĆI


Režija: Michalis Sionas
Preporučeni uzrast: 8+
Trajanje predstave:  70’

Šekspirov „San letnje noći prilagodjen najmlađoj pozorišnoj publici. Predstavu u produkciji Thesis Theatre Company  na stalnom reperotaru Nacionalnog teatra iz Soluna u svojih 45 izvođenja videlo je preko 7000 mališana. Kroz humor, neposrednost i jednostavnost predstave deca se upoznaju  sa značenjima ljubavi, prijateljstva i pravde.
Pet glumaca, maske, živa muzika, pantomima i improvizacija čine ovu predstavu izuzetno maštovitom.

02.07. u 18:00
ROMEO I JULIJA


Režija: Nel Crouch
Preporučeni uzrast: 8+
Trajanje predstave:  2h (sa pauzom)

The HandleBards su prva biciklistička pozorišna trupa. Pre svetske turneje njihove prve produkcije „Romea i Julije, predstava je obišla gotovo celu Veliku Britaniju. Trupa je biciklama prešla 7000 milja noseći sa sobom svu neophodnu scenografiju, kostime i rekvizitu. Energični, pomalo haotični, ali najpre zabavni The HandleBards dečijem programu u okviru Šekspir festivala donose autentičnost u izvedbi poznate Šekspirove ljubavne drame. *karte su besplatne uz obaveznu rezervaciju

Za više informacija posetite: www.malopozoriste.co.rs

Нема коментара:

Постави коментар