субота, 16. децембар 2017.

K'o nekad u 8 #3


Smatrajte se pozvanim na poslednju oproštajnu igranku u ovoj godini. Šezdesete su bez svake sumnje obeležile razvoj muzike ne samo kod nas, već i u svetu. Još uvek se pamte čuvene igranke kada je to bilo mesto da se pokažu novi koraci koji su naučeni ili da se vidi nešto novo.

Do kasno u noć slušao se radio Luksemburg i novi hitovi. Skidali su se tekstovi, pravili prepevi, da bi zatim naše grupe to prezentovale na igrankama. Ni poznavanje stranih jezika nije predstavljao problem. Jednostavno bi se uklapao neki drugi osmišljeni tekst i hit je bio spreman. Kupovale su se farmerke u Trstu da bi se zatim uz pomoć žileta, kamena, ribaće četke napravile da izgledaju izlizano.

Sa početkom jeseni KC Grad je pokušao da obnovi taj duh Beograda i njegovih igranki i sada sa zadovoljstvom mogu da konstatuju da su u tome u potpunosti uspeli. Bilo je zadovoljstvo videti sve generacije na jednom mestu. Počev od najstarijih koji su i lično bili učesnici nekadašnjih igranki, generacija koje su slušale o tome, ali nisu imali prilike da dožive tu atmosferu, do najmlađih generacija, kojima se dopada ova muzika i žele da vide kako je to izgledalo. Na jednom mestu su se našli i oni koji su godinama u plesu, kao i oni koji nemaju plesno znanje, ali uživaju u muzici i igri. Zadovoljstvo je bilo videti srećna i nasmejana lica kad odlaze kući. Ova igranka nije samo oproštaj od ove godine, već je takođe i oproštaj kulturnog centra Rex od prostora na ovoj lokaciji.

U Novoj godini igrankama se nastavljaju, ali na novom mestu.

Stari Grad 50+ i Kulturni centar Rex vas zovu na još jedno nezaboravno veče u petak 22.12 od 20h u Kulturni centar Rex, Jevrejska 16. Pozovite vaše prijatelje, poznanike, pripremite cipele za igru i osmeh na lice.

Potpuno je nevažno dolazite li sami ili u društvu, jer ćemo na podijumu svi biti jedno. Muziku će opet puštati Predrag Grozdanić, instruktor plesne škole „Zlatne 50-e", koji je i za ovu priliku pripremio pesme iz tog zlatnog perioda.

Ulaznica simboličnih 150 dinara. Info: 011/2630 791, 065/8089 351, www.starigrad50plus.org
 
Kao u stara dobra vremena!

Нема коментара:

Постави коментар