четвртак, 14. децембар 2017.

KOKICE TERAPIJA #3//Projekcija filma "Zidovi koji nas dele”



KOKICE TERAPIJA je novi mesečni program Doma omladine koji predstavlja katarzičnu bioskopsku terapiju koja podrazumeva i smeh i plač, gledanje filma za neophodno emotivno oslobađanje, filma o kome se priča kada se upali svetlo, s predavačima koji su renomirani psihoterapeuti različitih škola i pravaca.

Zašto Kokice terapija? Film nudi pitanja, preispitivanja, identifikaciju sa pričom ili likovima, omogućava upoznavanje sveta oko nas isto koliko i našeg unutrašnjeg sveta. Nove psihološke teorije tvrde da gledanje filmova u terapeutskom kontekstu može pomoći u prevazilaženju ličnih problema, a da uz profesionalnu medijaciju stručnjaka i dobru prezentaciju fimovi mogu biti i dodatna terapija za bolesti zavisnosti, straha od umiranja i smrti, napuštanja, zlostavljanja, mogućnost da se dopre do gledaoca. Stari i novi filmofili intuitivno su došli do istih saznanja.
 
Na trećoj seansi KOKICE TERAPIJE 18. decembra 2017. u 19č u sali Amerikana* Doma omladine Beograda biće prikazan film Gustava Tareta “Zidovi koji nas dele” / Medianeras (Argentina, Španija i Nemačka, 2011).
Da bi izbegli da ih proguta urbani ili lični haos, glavni junaci Marijana i Martin, komšije neznanci, se zatvaraju u kvazi-sigurne kuće, svoje stanove, više živeći u fantazijama i fobijama nego u stvarnosti. Uprkos anksioznosti koja je oboma glavni sastojak života, uspevaju da se međusobno povežu putem Interneta i da od izgubljenih, postanu srodne duše. Režiser, Gustavo Tareto, nam otkriva kako zamamne, tako i neuralgične tačke Buenos Ajresa. Anima mundi diše i kroz arhitekturu grada u kome se dešava radnja. 

“Zidovi koji nas dele” mogu da nas odvoje, ali i spoje..





Filmove gledate sa Žanet Prinčevac de Villablanca, jungovskom psihoanalitičarkom i terapeutkinjom.


Najbolje kokice u gradu obezbeđuje “Pećina”.

Program KOKICE TERAPIJA realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

*zbog velikog broja zainteresovane publike projekcija je premeštena iz Kluba DOB-a!


O terapeutkinji - medijatoru:


Žanet Prinčevac de Villablanca je jungovska psihoanalitičarka i terapeutkinja
Predsednik Beogradskog analitičkog kruga (2004- 2007), jedan od osnivača i direktor škole koja je obrazovala jungovski orijentisane psihoterapeute, predavač, supervizor i analitičar. Održala je brojna javna predavanja iz oblasti analitičke psihologije. Od 1999 godine vodi svoju privatnu praksu.



KOKICE TERAPIJA #3

Ponedeljak, 18. decembar 2017. u 19:00
Dom omladine Beograda, sala Amerikana
Ulaz je slobodan!
Projekcija filma: "Zidovi koji nas dele”, režija Gustavo Tareto (Gustavo Taretto)

Нема коментара:

Постави коментар