недеља, 3. децембар 2017.

Rade Šerbedžija Posle kiše





Rade Šerbedžija i orkestar „Zapadni kolodvor“ održaće koncerte u Beogradu (Narodno pozorište) i Nišu (Dom vosjke Srbije) pod nazivom „Poslije kiše“ kojima obećavaju večeri dobre muzike i romantičnih stihova. Karte su već u pordaji po ceni od 1200-3000  dinara,
pošto je u pitanju manji prostor od Sava centra. 

Tim povodom u petak 24.noveembra 2017. u muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu održana je konferencija za novinare povodom predstojećeg koncerta Radeta Šerbedžije koji će se održati 26. decembra na sceni istog pozorišta. Šerbedžija je izrazio zadovoljstvo što ovaj put nastupa baš na pomenutoj sceni i prisetio se gostovanja sa ulogama koje je imao na istoj (Ričard III i Per Gint).

Šerbedžija je tim povodom najavio i gošću iznenađenja koja peva srpske izvorne pesme a koju je našao preko Jutjuba. 

Pozdravio je i hrvatskog ambasadora koji je njegov prijatelj sa kojim igra tenis kada je u Beogradu. 

U pratnji će mu biti stalna postavka orkestra "Zapadni kolodvor" koji broji sedam članova. Trebao je da na koncertu bude i njegov sin Danilo ali najverovatnije neće zato što ima zakazan termin rađanje njegovog sina.  Na koncertu je najavio i neke nove pesme. Najavljen je i koncert u Nišu. Osim akustičarskog zvuka na ovom koncertu će se više čuti i zvuk električne gitare pošto su mu muzičari rekli da mu je sada glas jači i dublji pa da bi to bio pravi spoj, tom stavu se pridružio i Raka Marić za koga Šerbedžija dodaje da osim što organizuje koncerte mega zvezda da je ovaj put rešio da podži i jednog manjeg umetika.

Tema konferencije je bila i promocija nove zbirke pesama "Posle kiše". Promocija će se održati istog dana kad i koncert u prostoru koji će naknadno biti određen i objavljen. Nova zbirka pesama nosi isti naslov kaokoncert "Posle kiše". Tematika ove knjige otpočinje  tamo gde završava poslednji kadar za njega i njegovu karijeru jako bitnog filma "Pre kiše" Milča Mančevskog iz 1994. godine. Pomak od tada do danas vidi već u tome što dišemo i što smo tu, optimista je ipak iako smatra da živimo vremena i časove koje nismo zaslužili. Knjiga je  nastavak prvog autobiografskog zapisa „Do poslednjeg daha“(izdavači: “Nova Knjiga”, Podgorica i “Kosmos Izdavaštvo”, Beograd.).



Нема коментара:

Постави коментар