субота, 23. децембар 2017.

Уручење Награда „Ардалион“ после извођења представе „Иванов“
Награде „Ардалион“, које су представа „Иванов“ и глумци Хана Селимовић и Предраг Ејдус освојили прошлог месеца на 22. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу „Без превода“, биће уручене у недељу 24. децембра на Великој сцени, после извођења тог Чеховљевог комада, у режији Татјане Мандић Ригонат.

Већином гласова стручног жирија, којим је председавао српски редитељ Дејан Мијач, а чланови су били драматуршкиња Жељка Турчиновић из Хрватске, позоришна критичарка Наташа Нелевић из Црне Горе, архитекта и сценограф Радивоје Динуловић из Србије и глумац Зоран Љутков из Македоније, „Иванову“ је припала Награда „Ардалион“ за најбољу представу.

„Ардалион“ за најбољу женску улогу добила је Хана Селимовић за улогу Саше, а „Ардалион“ за најбољу мушку улогу - Предраг Ејдус за улогу Шебељског, обе у „Иванову“, који је са оценом 4,75 најбоља представа и по оцени публике.

На овогодишњем фестивалу, одржаном од 13. до 20. новембра, учествовали су театри из Србије, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Нема коментара:

Постави коментар