четвртак, 21. децембар 2017.

Grupa The Bestbeat: "Umetnost je večna, a remek dela su vanvremenska"


Beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda, 22. decembra 2017. sa početkom u 20 časova. Kao i uvek, program je posvećen jednom od nezaboravnih albuma legendarnog liverpulskog sastava. 




Ove godine svuda u svetu se obeležava pedeseta godišnjica najslavnije ploče grupe The Beatles: “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”. Originalno objavljen 26. maja 1967. godine, kao osmi studijski album, često se navodi kao njihov najbolji - definitivno remek delo. 

Grupa The Bestbeat je nastala 2005. godine i čine je: Vladimir Banovčanin kao John Lennon, Damjan Dašić kao Paul McCartney, Marko Ćalić kao George Harrison i Vitomir Milićević kao Ringo Starr. Nastupajući po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima - ovaj beogradski kvartet poslednjih godina uvrstio u najbolje kontinentalne atrakcije koja svojim izvođenjem i scenskim nastupom verno dočarava duh fenomena grupe The Beatles.


The Beatles Tribute Band - The Bestbeat, Sgt Pepper - The End


Album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band slavi 50 godina od objavljivanja - kako nakon pola veka vidite njegovo mesto u istoriji muzike i vrednost u 21. veku?

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band je ostavio veliki trag na rok i pop muziku uopšte. To je album koji je pomerio mnoge standarde u smislu kompozicije pesama, tekstova, aranžmana, dizajna omota ploča, ali i muzičke produkcije i dizajna zvuka. Zanimljiva činjenica je da je Sgt. Pepper’s prvi album koji je na poleđini imao ispisane kompletne tekstove svih pesama, što se vrlo brzo usvojilo kao standard u industriji.


Kako objašnjavate dugovečnost fenomena grupe The Beatles i veliko interesovanje publike za njihovu muziku koje i dan danas traje?

Umetnost je večna, a remek dela su vanvremenska. Još 1964. godine, menadžer Bitlsa, Brajan Epštajn je rekao da će se njihova muzika slušati i u XXI veku. Očigledno je bio u pravu, pošto se njihovi albumi i dan danas prodaju, verovatno više od mnogih novih izdanja aktuelnih muzičkih zvezda.


Kako će biti koncipiran nastup 22. decembra u Domu omladine? Da li ćete imati goste?

Odsviraćemo neke od ključnih pesama sa albuma Sgt Pepper’s, ali i još neke od pesama koje su obeležile stvaralaštvo Bitlsa u 1967. godini, što uključuje film i album Magical Mystery Tour kao i singl All You Need Is Love. Gost na koncertu će biti Moma Rajin, naš čuveni muzički kritičar, koji će publici ispričati nekoliko reči o značaju albuma Sgt. Pepper’s i njegovom nasleđu.

Kakvi su planovi benda The Bestbeat za sledeću godinu?
  

Planiramo da nastavimo sa radom i nastupima kao i do sada. Imamo zakazane koncerte i turneje u našoj zemlji i inostranstvu. Dokle god bude publike koja želi da čuje kako bi Bitlsi zvučali uživo, mi ćemo svirati i davati sve od sebe da to radimo što bolje i što vernije originalu.


 Ulaznice se mogu nabaviti preko EVENTIM mreže, po ceni od 600 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар