понедељак, 8. октобар 2018.

Alice in WonderBand u oktobru: Turska, Beograd, Subotica, Novi Sad


U oktobru Alice in WonderBand je u pokretu: od sredine oktobra u Gazijantepu, Turskoj, gde učestvuju u festivalu socijalnog cirkusa u organizaciji Gete instituta iz Istanbula. Sem nastupa, održaće petodnevne radionice „Telo kao instrument“ za decu i mlade iz Sirije i Turske.


 

„Rikataka tur“
Makedonska narodna pesma „Uči me, majko, karaj me“

 „Ukrštanje“, zajednički projekat Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka, SOŠO „Milan Petrović“ i UG „Otvoreni krug Novi Sad“ imaće prve otvorene probe 11. i 12. oktobra u SOŠO „Milan Petrović.
 
Inkluzivni projekat donosi vojvođansku muziku izvedenu na potpuno drugačiji način: uz telesne perkusije, inkluzivni ritmički i pevački hor i asistivnu „saundbim“ tehnologiju. U novembru i decembru mini turneja u zoni Novog Sada. Projekat je podržan od Fondacije Novi Sad 2021 kroz poziv „Publika u fokusu“.

Novi projekat „Rikataka tur“ biće premijerno izveden 26. oktobra u 20 h na 6. međunarodnom „Hrizantema“ festivalu u Subotici u organizaciji umetničkog bioskopa „Aleksandar Lifka“. 

Ovaj performans plešućeg orkestra donosi muziku sa Balkana, te nepokorne regije nepravilnih ritmova i raznovrsnih muzičkih tradicija.
 




Radionica „Telo kao instrument“
Radionica na Kotorskom festivalu pozorišta za decu u julu 2018. godine


U Beogradu su ponovo 29. oktobra od 20:30 h na sceni Kosmodrom, Solunska 24, Dorćolsko narodno pozorište, sa predstavom "Da i Re, telo kao instrument".  

Nagrađivana predstava je imala veliki uspeh u zemlji, regionu (Crna Gora, BIH) i inostranstvu (Francuska, Italija, Nemačka, Austrija).
 

Нема коментара:

Постави коментар